Zicht op zeebaars 183 Oppervlaktepluggen voor grote baarzen

Zicht op zeebaars 183 

Oppervlaktepluggen voor grote baarzen 

Door Joop Folkers

Zeebaars is en blijft een vreemde eend in de bijt. Zo vang je ze een héél seizoen nauwelijks aan de oppervlaktepluggen terwijl dit kunstaas een seizoen later juist weer de meest productieve plug blijkt te zijn. Wie het weet mag het zeggen.

Ik ben er wel van overtuigd dat je je kunstaas ten alle tijde aan moet passen aan de natuurlijke aassoorten die op het moment van vissen in het gebied aanwezig zijn.

Zo barst het momenteel in en rond het gehele Europoortgebied van het speldaas die een aantrekkelijke dis vormen voor de grote hoeveelheden mini-fintjes van pakweg 10 tot 15 centimeter. Deze (beschermde!) fintjes vormen op hun beurt weer een hoofdmaaltijd voor vriend zeebaars. Zo is het cirkeltje weer rond: eten en gegeten worden!


Weer enkele mooie dikke baarzen op de Subwalk van de week.

Ook de steeds sterk groeiende zeehondenpopulatie heeft het prima naar zijn zin en doet zich tegoed aan kleinere gul en zeebaars. Je ziet ze trouwens ook regelmatig aan de oppervlakte spelen met grote botten.


Deze tikte net de 80 centimeter niet aan.

Een fantastisch gezicht, dat wel maar ik vraag me af of de sterke toename van deze zeehondenkolonie geen plaag zal gaan vormen. Soms tel je meer dan 60 zeehonden die heerlijk liggen te zonnen op het strandje van de good old Papagaaienbek.


Ook andere vissers wisten mooie baarzen te vangen.

Maar goed het is dus zonder meer de moeite waard om je zeebaarsspullen even uit de kast te halen. Ook tijdens de afgelopen workshops zijn er weer de nodige zeebaarzen gevangen aan shads.

Er zijn dan ook weer heel wat nieuwe zeebaarsvissers die tijdens zo’n leerzame cursus hun eerste 'Boem' hebben mogen incasseren!  


Remy met een mooie zeebaars gevangen tijdens een van de workshops.

Wil je ook kans maken op het vangen van je eerste zeebaars en heb je geen idee hoe deze spectaculaire visserij moet beoefenen volg dan eens zo’n workshop en je kent na 5 uur alle ins en outs van de zeebaarsvisserij!
Stuur voor meer info even een mailtje naar joopvis@caiway.nl

Stekel ze,
“the bass whisperer”
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK