Zicht op zeebaars 181 Weer mooie baarzen tijdens de workshops

Zicht op zeebaars 181 

Weer mooie baarzen tijdens de workshops 

Door Joop Folkers 

Mede dankzij het fantastische weer en de leuke zeebaarsvangsten zijn de workshops van dit weekend weer zeer geslaagd. Je kunt dan ook van me aannemen dat het zeebaarslegioen na dit weekend er weer een aantal fanatieke vissers heeft bijgekregen!

Het is altijd weer genieten als de deelnemers tijdens de wandeling naar de stek hun ervaringen vertellen. Opvallend is dat de meeste mensen vrijwel nog nooit op zeebaars hebben gevist.


De Nieuwe Waterweg blijft impneren.


Veelal gaat dan vaak om snoekbaarsvissers die gewoon eens kennis willen maken met de sensationele kracht van vriend zeebaars. Nou en dat is weer goed gelukt dit weekend. De grootste zeebaars van 63 centimeter werd zondag tijdens het afgaande water gevangen door een Belgische deelnemer.


De grootste van afgelopen weekend.


Terwijl de andere deelnemers gespannen toekeken wist ik deze schitterende 'klepper' na een superdril te landen. Onze Belgische vriend werd hier even stil van.

Ook zijn maatje ving nog een leuke baars dus werden er onderling snel plannen gemaakt om het volgende weekend op eigen houtje het Europoort in te trekken.

Ondanks de tegenvallende vangsten op de gehele pier werden er ook zaterdag weer een aantal leuke baarzen gevangen. Wel moet ik er bij vermelden dat de vissen die worden gevangen op een enkele uitzondering na nog erg mager zijn.


Ondanks tegenvallende vangsten toch een paar leuke baarzen.


Ik denk dat ook hier het veelal koude voorjaar wel degelijk debet aan is. Laten we in ieder geval hopen dat het warmere weer wat langer aanhoudt en de zeewatertemperatuur nog een paar graadjes omhoog “'knalt'!

Goed nieuws is dat de Waterweg evenals vorig jaar in deze periode vergeven is van de zeebliek die in enorme scholen dicht onder de kant zwemmen. Je ziet dan ook regelmatig grote waaiers van dat minispul uit het water komen opgejaagd door finten en zeebaars.


Rust in de avond.


Ook zie met regelmaat mooie zeeforellen springen en je kunstaas volgen, kortom er zit genoeg leven in de brouwerij!

Heb je zin om eens zo’n leerzame workshop bij te wonen, stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl.

Stekel ze,
The Basswhisperer
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -