Zicht op zeebaars 178 Soms hele mooie zeebaarzen tussendoor

Zicht op zeebaars 178  

Soms hele mooie zeebaarzen tussendoor  

Door Joop Folkers   

Eindelijk zag het weerbericht er afgelopen vrijdag weer veelbelovend uit. In mijn optiek het ideale zeebaarsweer….weinig wind, lichte bewolking terwijl het rond 14.00 uur laag water zou zijn. Alle ingredienten in één (zeebaars) pakketje wat kan je als verwoed zeebaarsvisser nog meer verwachten….niets toch!

Natuurlijk zou een 'dikke boem' de bekende kers op de taart zijn maar vanggarantie is helaas nergens verkrijgbaar. Vol goede moed ging ik richting Hoek van Holland om het laatste deel van het afgaande water te vissen.


Juni vorig jaar.

De watertemperatuur was binnen een kort tijdsbestek opgelopen tot boven de 14 graden dus… Na ruim een half uur kreeg ik bezoek van Gerard, een verwoed visser die zowel op het zoete als zoute water zijn mannetje staat. Hij was net terug van een trip naar Costa Rica waar hij met succes de spectaculaire roosterfish had belaagt.

Nog geen 10 minuten later galmde een keiharde "Yes!" over het water en zag ik in een ooghoek Gerard met een angstig kromme hengel staan! Keer op keer knalde een grote zeebaars (want moest het anders zijn!) geholpen door een pittige afgaand waterstroom door zijn toch behoorlijk zwaar afgestelde slip.

Na een fantastische dril van pakweg vijf minuten verscheen er een fenomenale vis naast de stenen. Deze zeebaars wist niet van opgeven en kanjerde opnieuw de diepte in. Voordat vriend zeebaars capituleerde herhaalde hij dit spelletje nog meerdere keren!  

Toen vond hij het genoeg en kon ik mijn hand voorzichtig onder de scherpe kieuwdeksel schuiven. Hoe bedoel je een ware beauty!

Uiteraard hebben we deze unieke vis direct even vastgelegd op de 'gevoelige' plaat.

Na de fotosessie was het al vrij snel opnieuw raak maar schoot de vis los. Ook ik mocht even meegenieten van de kracht van een dikke vis maar loste de zeebaars al vrij snel.

Ondanks mijn vijfde nul stapte ik met een voldaan gevoel in mijn auto.


Gerard gefeliciteerd met je schitterende zeebaars!

Leuk gegeven is dat deze vis werd gevangen in het gebied waar we onze workshops geven dus ze zwemmen er weer kom maar op met die cursussen!

Stekel ze,
The Bass Whisperer,
Joop.   




 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -