Zicht op zeebaars 170 Lente in zicht!

Zicht op zeebaars 170  

Lente in zicht! 

Als je de weerberichten voor het komende dagen bekijkt wordt je echt vrolijk. De temperatuur loopt op naar een kleine 14 graadjes terwijl de wind volgende week de zuidoost hoek op gaat zoeken. Kortom 'lente in zicht' dus werk aan de winkel om alle hengelsets voor mijn komende workshops op en top in orde te maken.

Waar nodig worden mijn Penn Battles voorzien van nieuwe Fireline en eventueel beschadigde ogen van de hengels vervangen. Gewoon lekker bezig dus met mijn hobby.


Ze ff sorteren voor het komende seizoen!


Ook mijn nieuwe X-Raps worden onder handen genomen. Om uitbuigende dreggen tijdens zo’n verwoestende zeebaarsdril te voorkomen vervang ik uit voorzorg de te zwakke (bestaande) dreggen door nieuwe Gamakatsus (18NS SS ME nummertje 2).


Felle kleuren zijn vaak goed!


Dit is een topdreg die zich het afgelopen seizoen al dik heeft bewezen. Leuk werk waarbij een splitringtang onmisbaar is! Toen ik samen met wat maatjes van de week onze 'good old' tweede zeebaars dvd zat te kijken was het weer ff genieten toen de opnames van de plugvisserij in beeld kwamen.


Oranje plug was weer in trek!


Hierin was duidelijk te zien hoe onze oranje diepduikende X-Rap (XRD 10 HH) keer op keer werden gegrepen door grove zeebaarzen. Een machtig gezicht en dito sport.


De XRD10HH ze zijn er gek op!


Trouwens, deze plug is nog steeds zeer populair bij onze gestekelde vrienden. Helaas zijn deze X-Rappies momenteel bijna nergens meer verkrijgbaar.



Hengeldiscount heeft daar op ingespeeld en de twee beste kleuren weer tegen een zeer speciale prijs toegevoegd aan hun toch al grote assortiment (kijk even op www.hengeldiscount.nl) of bel voor info even naar de zaak 0561-450535.

Laten we hopen dat de zon weer snel aan kracht wint en de zeewatertemperatuur binnen de kortste keren naar waarden boven de 10 graadjes zal stuwen!



In principe de temperatuur om vriend zeebaars richting kust te dirigeren voor het oh zo noodzakelijke paairitueel.

Ik kan me nog herinneren dat de zeewatertemperatuur vorig jaar op 17 mei (dag van mijn eerste zeebaarsworkshop) al rond de 13 graden lag. We vingen die dag overigens vier mooie zeebaarzen! Kortom zeebaarskriebels dus!

Stekel ze,
Bass Whisperer,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -