Zicht op zeebaars 154 Kleine wereldje!

Zicht op zeebaars 154 

Klein wereldje! 

Door Joop Folkers

Na een drukke, rommelige week ben ik vrijdag samen met vismaatje Willem Moorman een dag achter de stekels aangeweest. Nadat we de imposante nieuwe Botlekbrug waren gepasseerd, was het zicht nog perfect. Ook op het moment dat we vanaf de Oude Maas links de Waterweg opdraaiden, was er nog niets aan de hand en hadden gewoon nog vele kilometers zicht.

Maar toen we de nieuwe boulevard van Maassluis passeerden, voeren we een enorme, massieve mistbank binnen en was ons zicht van het één op het andere moment beperkt tot hooguit 50 meter! Effe schrikken dus, want ja, je bevindt je uiteindelijk toch op één van de drukst bevaren scheepsroutes van Europa.

Rond een uur of 10 trok de mist gelukkig even snel weer op als dat ie was gekomen en konden we eindelijk starten met ons zeebaarsavontuur.



Omdat het de dag ervoor dood tij was geweest stroomde het nauwelijks waardoor de visserij zeker in het begin zwaar tegen viel!Zowel met de plug als de geijkte shads en gebonden jigkoppen wisten we slechts een enkele aanbeet af te dwingen.

Ook vanaf de kant rond de wandelpier van de Hoek werd niet een visje gevangen. Nadat we waren doorgevaren richting kop van de noorderblokkendam kwamen we een koppeltje stekels tegen die gelukkig wel trek hadden.

Keer op keer werd ons kunstaas volgas gepakt en konden we gelukkig toch weer effe lekker genieten na ons mistige avontuur!

Omdat ook de opkomend waterstroom niets voorstelde besloten we de haven weer op te zoeken. Alles bij elkaar toch nog een geslaagde dag met een aantal prachtige stekels!

Stekel ze.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -