Zicht op zeebaars 153: Eindelijk rustig

Zicht op zeebaars 153:

Eindelijk rustig

Door Joop Folkers

Na een behoorlijke periode van wind en regen lijkt Moeder natuur even een rustpauze te hebben ingelast. Eindelijk lekker driften zonder dat je je boot continu moet corrigeren. Ander belangrijk punt is dat je aanbeten veel beter doorkomen op dit soort windstille dagen!



Begrijpelijk want je hebt veel minder te maken met zo’n vervelende oppervlakte stroming die constant een bocht in je hoofdlijn drukt. Al bij al effe genieten dus. Vriend zeebaars bleek helaas niet echt onder de indruk van dit mooie weer want het was weer eens hard werken voor een aanbeet!



Maar uiteindelijk hebben we toch weer een aantal stekels weten te foppen. Ook vanaf de pier in de Hoek worden zo nu en dan mooie dikke baarzen gevangen.

Zo ving Gero dinsdagmiddag zijn grootste zeebaars ooit aan een kleine salt&pepper shad gevist op een 20 grams jigkop. “Wat een kracht heeft zo’n joekel van een zeebaars, hij ging er na de aanbeet (geholpen door een felle afgaand water stroom) vol gas vandoor. Ik ben zeker 5 minuten bezig geweest maar het resultaat mag er dan ook zijn", aldus een enthousiaste Gero!



Komend weekend -6 en 7 september- wordt de Hengelsport Outdoor Fair 2014 georganiseerd op het gezellige recreatiepark “HET EILAND VAN MAURIK”, een beurs waarbij werkelijk alles te beleven valt. Dus effe noteren, deze dagen mag je (zeker) als roofvisser niet missen.

Stekel ze,
Joop
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -