Zicht op zeebaars 140

Zicht op zeebaars 140:

Mooie dikke baarzen

 
Door Joop Folkers
 
Zo zo, wát een voorjaar hebben we dit jaar zeg. Is wel effe iets anders dan dat *piep*weer van het vorige seizoen. Ook de visserij is niet echt slecht. 
 
Je moet zondermeer wel uren maken om een zeebaarsje te kunnen verschalken, maar dat zijn dan over het algemeen ook mooie dikke vissen! 
 
 
Op een één of andere vreemde manier kunnen we ze nauwelijks op de plug vangen. Wel hadden de afgelopen sessies wel regelmatig volgers, maar de aanbeten bleven op een enkele uitzondering na lelijk uit. 
 
 
Vanwege het enorme aasaanbod is het vaak even zoeken welke kunstaassoorten het best scoren. Natuurlijk zijn dat wederom de Culprit en de gebonden jigkop. 
 
 
Maar ook de superbeweeglijke Komodo shads van Spro scoren heel goed.
 
 
Vooral de lichtblauwe en donkerrode uitvoering zijn vaak dodelijk.
 
 
Omdat het overgrote deel van het natuurlijke aas uit speldaas bestaat is het begrijpelijk dat de mini shadjes zowel bij de grote als kleinere vissen erg in trek zijn.
 
 
De zeebaarscursus wordt erg druk bezocht en de resultaten mogen er zijn. Ik heb zo links en rechts nog een aantal data open staan dus mocht je zo’n gezellige, leerzame cursus volgen, meld je dan aan via joopvis@caiway.nl 
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -