Zicht op Zeebaars 131 (zoet):Taaie visserij!

Zicht op Zeebaars 131 (zoet):

Taaie visserij!

De juiste informatie voor een bepaald visgebied kan in de regel bepalend voor de vangsten van die dag! Ik noem het voor het gemak maar even “trailermomenten” oftewel het moment dat je op de plaats des onheils aankomt en je in gesprek raakt met mede “lotgenoten”! 

Zo ook gisteren toen we onze boot via de trailerhelling van Den Bommel te water lieten. Binnen enkele seconden raakten we hier in gesprek met enkele Belgische collega sportvissers. Zij hadden de juiste informatie voor ons want ze hadden hier tenslotte de dag ervoor ook gevist en redelijk goed gevangen.


Zo nu en dan een schitterende baars.

Het valt me altijd op,dat dit soort gesprekken vaak ontaarden in eerder meegemaakte  visavonturen! Voordat je het weet sta je met je lieslaarzen voorzien van een vliegcombi in de monding van een op en top zalmrivier ergens in Brits Columbia of gilt de slip van je molen het uit tijdens een superdril van een gestreepte zeebaars! Kortom,altijd weer leuk om dit soort details van je geliefde hobby te bespreken voordat je zelf weer op avontuur gaat met je eigen boot!

Hellevoetsluis.
De dag ervoor hadden we de boot getrailerd vanaf de helling bij Hellevoetsluis. Tijdens de ochtendsessie was het huilen met de bekende pet op! Toen de wind in de middag toe nam begon ook vriend snoekbaars er zin in te krijgen en vingen we een behoorlijk aantal mooie dikke vissen! Hoe bedoel je niet te peilen die glasogen!


Jacob glunderde na 2 uur weer een mooie snoekbaars.

Maar goed nu was het gebied rond Den Bommel dus aan de beurt. Persoonlijk één van mijn geliefde stekken mede door diepe glooiingen vlak onder de kant. Het begon allemaal als het bekende sprookje want na 3 worpen hadden we al evenveel snoekbaarzen. Beste kunstaasje de (kanarie)gele Komodoshad!


De eerste drie worpen leverde in alle vroegde al evenveel vissen op!

Wat kon ons nog gebeuren deze dag. Nou heel veel want we moesten ruim 2 uur wachten op de volgende aanbeet. Was trouwens wel heel apart,want op het moment dat mijn shad de bodem raakte werd hij getrakteerd op een snoeiharde dreun maar mistte ik de vis. Uiteraard stuurde ik shadmans weer direct terug richting bodem en ja hoor het was direct weer bingo maar…. opnieuw een losser.


Prachtige vissen als afsluiting!

Onder het motto drie keer is scheepsrecht liet ik mijn Komodo opnieuw naar de bodem zakken. Een dikke dreun was het gevolg en na een leuke dril verscheen er een mooie snoek aan de oppervlakte. Ha ha,boosdoener bekend! Vlak daarna meldde snoek nummer 2 zich. Vermakelijke sport zeker als je al meer dan 2 uur smacht naar een aanbeet.

Daarna ging het vuurtje weer uit en duurde het ruim een uur voordat de eerste snoekbaars zich weer meldde. Ondanks de straffe (koude)oosten wind toch weer een top avontuur met ruim 10 snoekbaarzen,5 dikke rode baarzen en 7 snoeken!!

Stekel ze,
Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -