Zicht op zeebaars 130

Zicht op zeebaars 130 :

Het begint al aardig te kriebelen!

Door Joop Folkers

Nog ruim twee weken en dan gaat de gesloten tijd in. Dus tijd voor de o zo grote kunstaas 'inspectie'. Mijn hengelmateriaal is al behoorlijk geupdate, maar er moeten nog heel wat koppen worden gelijmd om de gratis kunstaasdozen voor mijn workshop in orde maken. 
 
Leuk werk, want je bent tenslotte lekker met je hobby bezig. Ook mijn voorraad gebonden jigkoppen bleek na inspectie behoorlijk te wensen over te laten dus dat wordt weer binden geblazen! 
 

Leuk om terug te kijken.
 
Kortom, lekker bezig zo voor het begin van het komende zeebaarsseizoen. Mede dankzij het fantastisch mooie lenteweer begint het al aardig te kriebelen.
 

Voorjaarsbaars.
 
De zeewatertemperatuur tikt tenslotte al bijna de negen graden aan, een verschil van maar liefst bijna vijf graden in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar!
 

Vol d'r op.
 
Als dit mooie weer nog een paar weken aanhoudt verwacht ik de eerste zeebaarzen zo rond de laatste week van april of de eerste week van mei. 
 
De vangsten van de beroepsvisserij vallen momenteel niet echt mee. Wel wordt er opvallend veel kleine zeebaars aangevoerd. 
 
Zoals ik eerder liet weten start ik vanaf 17 mei met mijn nieuwe zeebaars workshop/cursus. Tijdens deze vijf uur durende cursus leer ik je alle 'ins en out' van deze spectaculaire visserij. 
 
Na vijf uur kun je jezelf een allround zeebaarsvisser noemen en kun je waar dan ook langs de kust zelf aan de slag met de opgedane (materiaal)kennis. Ben je ook geïnteresseerd in deze workshop, laat het even weten op joopvis@caiway.nl. Ik stuur je dan alle informatie.
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -