Zicht op Zeebaars 128 (zoet): Zo nu en dan een baars

Zicht op Zeebaars 128 (zoet):

Zo nu en dan een baars

Door Joop Folkers
 

Ik kan me de tijd niet heugen,dat ik zoveel tijd moest investeren om een snoekbaarsje te kunnen verleiden. Al onze “geijkte stekken” die normaliter altijd wel goed waren voor een aantal vissen lijken compleet dood.

Neem bijvoorbeeld het Haringvliet. Op dit prachtige uitgestrekte water wisten we andere jaren altijd wel een aantal (mooie) vissen te foppen.


Compleet uitgestorven wateren.

Tegenwoordig moet je van goeden huize komen om er een aanbeet te kunnen 'scoren'. Normaliter stroomt het pittig op de stekken waar we vissen maar om een één of andere duistere rede stroomt het er ondanks de zeer overvloedige regenval niet of nauwelijks. Ook het glasheldere water is nu eenmaal geen pré als het om snoekbaars gaat.

Ik ben dan ook bang dat het overgrote deel van de vis is weggetrokken in de richting van het Hollands Diep. Daar waar het water minder helder is en er over het algemeen gewoon wel stroomt! Oké,het is natuurlijk koffiedik kijken maar als je de plaatselijke (boot)vissers spreekt hoor je alleen maar negatieve berichten.


Toch nog een paar mooie rovers.

Ook andere goede stekken als de Waterweg, Oude Maas, Den Bommel en het Hartelkanaal lijken compleet uitgestorven. Zo nu en dan knalt er eens een verdwaalde mooie baars op je kunstaas maar dan heb je het wel gehad. Ik ben geen doemdenker en ga er vanuit, dat de vangsten de komende weken wel weer aan zullen trekken, maar toch….!

Stekel ze,
Joop..
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -