Zicht op zeebaars 127

Zicht op Zeebaars 127 (zoet):

De draad weer opgepakt

Door Joop Folkers
 
Als je van schaatsen houdt zul je ongetwijfeld balen van het huidige weerbeeld. Maar ik ben er van overtuigd dat het gros van de sportvissers dik tevreden is met dit weertype.
 
Vorig jaar vroor het in deze periode streng tot zeer streng. Er werd zelfs weer gedacht aan het organiseren van de Elfstedentocht. Koning Winter had er zin in en het duurde tot eind maart eer de extreme kou ons kikkerlandje verliet.
 
De zeewatertemperatuur lag rond eind april vorig jaar rond de zeven graden! Niks vroege zeebaars dus! Maar…we mogen momenteel tot op heden zeker niet klagen. Volgens onze dieptemeter was de watertemperatuur van het Haringvliet afgelopen dinsdag maar liefst 6,3 graden!
 
Desondanks was het hard knokken voor een vissie! Nadat we alle 'geijkte' stekken hadden afgevist stond de teller nog steeds op nul. Beiden hadden we twee aanbeten gemist en 'that was it!'
 
Er stond nauwelijks wind.
 
Onbegrijpelijk want omdat er nauwelijks wind stond konden we alle stekken tot op de centimeter afvissen. We hebben werkelijk alle dieptes gehad maar de familie glasoog had geen trek of was gewoon niet aanwezig. Na een intensieve ochtend besloten we terug naar af te varen, want daar hadden we tenslotte nog enkele aanbeten weten te scoren. 
 

Er bleek een snoekbaarsje rond te zwemmen.
 
Een goed plan bleek al snel want daar bleek zo links en rechts wel een snoekbaarsje rond te zwemmen. De toppen van onze hengels verdwenen dan ook regelmatig onder water!
 

(Fluo) groen was de winnende kleur.
 
Kortom, volop genieten want een dril op zo’n lichte combi blijft toch uniek. Fel (fluo)groen bleek al snel de winnende kleur van deze dag. 
 
Genieten...
 
Naast mooie snoekbaarzen vingen we ook met regelmaat grote baarzen. Maar zoals gewoonlijk werd er na pakweg een uur weer op dat uiterst vervelende fluitje geblazen en was het helaas over met de (aanbeet)pret. 
 
Geef ook onbekende gebieden een kans.
 
Voldaan zochten we na deze inspirerende (lente) dag de trailerhelling weer op. De ervaring had ons weer eens geleerd dat je niet direct door moet 'stormen' naar de bekende stekken, maar juist die onbekende gebieden eens de kans moet geven! 
 
Stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -