Zicht op zeebaars 119: De vaart zit er in!

Zicht op zeebaars 119:

De vaart zit er in

Door Joop Folkers
 
Als ik de zeebaarsaanvoer op de afslagen bekijk is het duidelijk: onze vrienden zijn volop bezig aan hun trek naar het zuiden. Maandenlang wisten de vele fly-shooters nauwelijks een baarsje vangen maar nu is het weer lelijk raak! Voor vele honderden zeebaarzen per dag is er geen overwintering meer mogelijk. Jammer, maar dat is nu eenmaal een jaarlijks terugkerend feit.
 
Het weer werkt de laatste dagen niet echt mee maar zoals het er nu uit ziet gaan we vrijdag voor één van de laatste sessies van dit seizoen. De wind neemt tijdelijk in kracht af en draait van west naar zuidwest dus gaan met die hap. Je leest het maandag wel!
 

De trek zuidwaarts is begonnen.
 
Morgen opent Nederlands grootste en gezelligste Hengelsportbeurs in De Jaarbeurs Utrecht zijn deuren. Drie volle dagen hengelsport plezier voor zowel jong als oud. Lekker bijtanken met medevissers over die onwijs leuke hobby!! Volgens organisator Dirk Drent wordt het een megabeurs met voor ieder wat wils! 
 

De combinatie van gebonden jigkop en twister is een bewezen zeebaarsvanger.
 
 
Mede namens Total Fishing geef ik zondagmiddag om 13.00 uur een uitgebreide lezing over de zeebaarsvisserij langs onze kust.
 

Ook de subwalks scoren regelmatig. 
 
Tijdens deze ruim één uur durende lezing (ondersteund met ruim 150 spectaculaire zeebaarsfoto’s) bespreek ik onder andere de manieren van vissen, de vele kunstaassoorten, het materiaal en 'last but not least' de vele goede zeebaarsstekken langs onze kust. 
 
 
Kortom, een must voor iedere (beginnende) zeebaarsvisser! Dus zou ik zeggen: "tot ziens op zondag 13.00 uur tijdens deze uitgebreide lezing!"
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK