Zicht op zeebaars 118: Onze stekels zijn volop aan het scholen

Zicht op zeebaars 118:

Onze stekels zijn volop aan het scholen

Door Joop Folkers
 
Er valt momenteel weinig te melden over de zeebaarsvisserij in het algemeen. De visserij rond de verre wrakken is behoorlijk aangetrokken en de beroepslijnvissers mogen (als het weer het tenminste toelaat) niet klagen. Deze opleving is zeker geen overbodige luxe want deze mannen kenden dit jaar (althans volgens zeggen) de slechtste seizoenstart ooit! 
 
Maar goed, de huidige goede vangsten tonen aan dat er zo links en rechts best nog wel een baarsje rond zwemt. Helaas is niet iedereen even positief over de hoeveelheid baars die zich zo her en der rond die bonken roest ophoudt! 
 

Veel uren maken om te scoren.
 
Voor de kantvissers is het, in tegenstelling tot vorig jaar, een super taaie visserij! Je moet echt véél uren maken om te scoren. Maar als je dan zo’n snoeiharde dreun mag incasseren, is je dag gewoon weer goed. Mede dankzij het slechte weer en drukke werkzaamheden heb ik de boot de laatste week even gelaten voor wat hij was. 
 

Het najaar...
 
Gezien de voorspellingen van zowel de Windguru als de Windfinder denk ik dat mijn bootje voorlopig nog effe rust krijgt!! Hééélll…misschien zaterdag, maarja, het is nu eenmaal najaar en dus veranderen de weersvoorspellingen vrijwel ieder uur! 
 

...zet de toon.
 
Afgelopen zaterdag zag de weersvoorspelling er tot pakweg 15.00 uur gewoon goed uit. Een maatje van me bleek ondanks een drukke arbeidsintensieve week toch nog genoeg power te bezitten om zijn boot door de branding te duwen! Hij werd voor zijn doorzettingsvermogen beloond met maar liefst 35 mooie vissen gevangen aan de plug notabene!!!???
 

Doorzetten blijft lonend.
 
Tja, zo zie je maar dat je gewoon ieder uurtje dat je kunt pakken gewoon moet gaan! Ook vanaf de kant rond de Stenen Glooiing werd met die pittige zuidenwind best nog een leuk zeebaarsje gevangen. Vooral de lepel-twister combinatie bleek zeer in trek! Let op deze stek wel goed op voor de soms onberekenbare golven die rond de glooiing ontstaan door snel voorbij varende sleepboten!!
 

Hiermee is je dag weer goed.
 
Aanstaand weekend wordt in Utrecht weer de grootste en leukste hengelsportbeurs van Nederland georganiseerd. Een toppertje dat zijn weerga niet kent. Naast vele nieuwtjes kun je dagelijks weer genieten van vele lezingen en demonstraties dus is het zeker de moeite waard om het programma eens even door te spitten! 
 

Lepel-twister combinaties en ook de good old salt'n'pepper scoorden goed
 
Voor de zeebaarsfreaks onder ons geef ik zondag 10 november om 13.00 uur een uitgebreide lezing met uiteraard véél nieuws over de zeebaarsvisserij langs onze kust. Alle facetten komen hierbij aan bod! Meer hierover op vrijdag 8 november op uiteraard www.totalfishing.nl  
 
stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK