Zicht op zeebaars 117:Wat een ‘woei’!!

Zicht op zeebaars 117:

Wat een 'woei'!!

Door Joop Folkers 
 
Typisch Hollands weertje. Zo sta je donderdag 24 oktober tijdens een windstille dag heerlijk te vissen in je korte broek met een t-shirtje aan terwijl je enkele dagen later vanwege een zware storm nauwelijks op het strand kunt komen. Kan het Hollandser!?
 
Toch heeft dit ruige weertype best wel iets spectaculairs! Zeker als je langs het strand loopt en je de ene na de andere depressie over die donkere Noordzee richting land ziet trekken! Tja, het is nu eenmaal herfst en dat zullen we weten ook!
 

Een nieuw zeebaars avontuur tegemoet!
 
Maar effe terug naar donderdag. Een topdag zonder wind en veel zon! Een dag ook waar vriend zeebaars zich keer op keer meldde voor onze gebonden jigkoppen! Ook dit keer bleek de groen/witte uitvoering weer favoriet! 
 

Groen-wit bleek de vangende combi!
 
Zo zie je maar dat het ieder jaar weer anders is. Ik kan me nog goed herinneren dat we vorig jaar in dezelfde periode onze gestekelde vrienden vrijwel uitsluitend konden verleiden met een culprit shad. Opvallend is dat goede stekken nauwelijks nog aanbeten opleverden.
 

Een stralend kantoor!
 
Ik ben er sterk van overtuigd dat de overvloedige warnetvisserij van de afgelopen weken hier zonder meer mee te maken heeft! Trouwens over warnetten gesproken, terwijl verreweg het grootste deel van de Scheveningse warnetvloot zich keurig netjes aan de regels houdt, blijft die ene Scheveningse beroepsvisser volop actief met zijn netten in de Waterweg. Sterker nog, sportvissers aan het eind van de wandelpier konden vrijdagochtend vroeg gewoon weer onverrichter zake naar huis omdat deze kerel zijn warnetten weer eens recht voor hun neus had gezet.
 
Ook de Stenen Glooiing stond vrijdag weer vol met dat klotespul afkomstig van dezelfde beroepsvisser. Uiteraard is door meerdere sportvissers de havenpolitie hierover geïnformeerd. Als je witte boeien ziet staan of dat je ziet dat deze kleine (circa vijf meter lange) open witte boot warnetten zet, adviseert de (haven) politie te bellen met nummer 010-2747479. De havenpolitie zal dan onmiddellijk actie ondernemen!
 
Maar goed, dit even terzijde, helaas nadert dit zeebaarsseizoen met rasse schreden zijn eind. Als je het weerbericht moet geloven daalt het kwik de komende dagen tot rond de 12 graden. 
 

Het zeebaarsseizoen nadert met rasse schreden... 
 
Daardoor zal ook de zeewatertemperatuur een lelijke stap terug doen! Geen geweldig vooruitzicht dus, zeker omdat vriend zeebaars momenteel al volop aan het scholen is om de gevaarlijke terugtocht richting zuiden te kunnen ondernemen.
 

...met typisch Hollands weer....
 
.... zo sta je in je t-shirt....
 
....en zo waai je uit je verschoning!!!
 
Maar met een beetje mazzel blijven de laatste vissen van dit seizoen nog zo’n 14 dagen in ons gebied hangen! Dus mannen, je laatste kans de komende dagen!
 
In ieder geval,
Stekel ze!
Joop. 

ANDEREN LAZEN OOK