Zicht op zeebaars 116: Moeilijke visserij!

Zicht op zeebaars 116:

Moeilijke visserij!

Door Joop Folkers  
 
Eigenlijk wil je er niet aan maar…we hebben de helft van oktober alweer achter de rug! Hoe bedoel je het gaat snel?! Nog een weekje of twee en dan is het al weer bijna gebeurd met de zeebaarspret! Omdat je momenteel zowel grote als kleinere baarzen door elkaar vangt, weet je dat het spul aan het scholen is!
 
Toch zijn dit bij uitstek de weken om zo’n grote zilveren lobbes te arresteren! Zelf heb ik het geluk mogen proeven om maar liefst 3 dikke tachtigers binnen een week te mogen vangen!! Ik schrijf geluk want je kunt uiteraard de grootte van een zeebaars niet uitzoeken. 
 
Twee van mijn...
 
...drie tachtigers binnen een week!
 
Oké, maar ik ben er wel van overtuigd dat de manier waarop je kunstaas aanbiedt een grote rol speelt! Vooral de grotere vissen zijn slim en meestal moeilijk te verleiden. Ik denk dat juist dát de reden is waarom ze zo groot zijn geworden! 
 
Ook Peter pikte zijn 80+ baars mee!
 
Soms bestaat de techniek uit hele kleine finesses, zoals bijvoorbeeld het al dan niet snel laten zakken van je kunstaasje. Soms moet dit juist snel gebeuren maar er zijn soms ook momenten bij dat je je kunstaasje juist weer dwarrelend richting bodem moet sturen! Kortom, zelf even uitzoeken wat die gestekelde rovers op kan winden om tot de aanval over te gaan.
 
Naast de felle kleuren blijft de Salt&Pepper ook altijd goed in deze tijd van het jaar!
 
Ook kleuren spelen hierbij soms een belangrijke rol. Zo tegen het eind van het seizoen als het water sterk afkoelt, boeken wij verreweg de beste vangsten aan fel gekleurd kunstaas. Op naar de 90 centimeters!!
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK