Zicht op zeebaars 114: Wat zijn ze momenteel sterk!

Zicht op zeebaars 114:

Wat zijn ze momenteel sterk!

Door: Joop Folkers

Afgelopen dinsdag driften we met de boot langs en over vele hotspots zonder dan ook maar één aanbeet!? Onbegrijpelijk, want als ik mijn Lowrance moest geloven lag het 'afgeladen' met vis?
 
Eigenlijk is dit niets nieuws. Vriend zeebaars is aan het scholen om zich op te maken voor die jaarlijks terugkerende gevaarlijke trip richting zuiden. Het lijkt er gedurende deze tijd van het jaar sterk op dat onze toch al moeilijk te verleiden/vangen 'stekels' zich niet al te druk maken om datgene wat zich rondom zo’n grote school afspeelt!
 

UIt de school geplukt.
 
Maar, geloof me, als dat (soms) oervervelende fluitje heeft geklonken, is het vaak ook serieus raak! Ik blijf het toch altijd enigszins verbazingwekkend vinden dat onze gestekelde vrienden gedurende zo’n vaak korte maar heftige vreetperiode bepaalde kunstaassoorten gewoon niet of nauwelijks bekijken! Ik vraag me wel eens af hoe ze in godsnaam binnen een tijdsbestek van luttele seconden kunnen bepalen welk kunstaas ze wel of juist niet aan zullen vallen!? 
 

In mooie volle topconditie.
 
Tijdens de periode van het scholen vang je in de regel grotere en kleinere vissen door elkaar. Ze zijn allemaal in topconditie dus beresterk. Het is dan ook regelmatig effe billenknijpen tijdens zo’n spectaculaire dril met mister Dicentrarchus labrax!! 
 
Zo nu en dan is het effe billenknijpen! 
 
Het weer ziet er zaterdag weer redelijk uit. Volgens zowel de Windfinder als de WindGURU valt de wind helemaal weg dus wie weet kunnen we nog een dag met de boot weg!
 

Ook vanaf de kant.
 
Laten we hopen dat de VL 128 de Stenen Glooing met rust laat zodat de vele kantvissers rond dit toch wel unieke gebied ook hun hobby weer uit kunnen oefenen!
 
Stekel ze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK