Zicht op Zeebaars 109: Tijd voor de zachte krab

Zicht op Zeebaars 109:

Tijd voor de zachte krab

Zo langzaam maar zeker ben ik weer bijgekomen van de supergave tonijnvisserij rond de Ebro Delta in Spanje.

Afgelopen maandag ben ik voor het eerst weer met mijn eigen boot weggeweest. Het werd al snel duidelijk,dat je véél moest doen om een zeebaars te kunnen verleiden. Zeker niets nieuws voor deze tijd van het jaar. Zeebaars is gedurende deze periode hoofdzakelijk gefocust op de enorme concentraties zwemkrabbetjes die zich om wat voor reden dan ook dicht onder de kust bevinden.


Zowel zachte als harde krabben zijn momenteel nergens...

Naast vriend zeebaars kunnen ook onze wit geverderde vrienden deze geste van moeder natuur behoorlijk waarderen! Want laten we eerlijk zijn waar ter wereld vindt je een restaurant waar je gratis biefstuk voorgeschoteld krijgt? Nergens toch! Het is vooral tijdens het afgaande water dat je enorme aantallen meeuwen rond de kentering ziet duiken en rommelen. De zwemkrabbetjes worden waarschijnlijk naar de oppervlakte gejaagd waar ze een makkelijke prooi vormen voor deze krijsende,vretende witte brigade!


...veilig voor die vliegende witte brigade!

Mááárrr… ook de normale krabben zijn gedurende deze periode behoorlijk aan het verschalen. Tijd voor de zachte krab dus! Geloof me, niets voor mij want als ik een half uur met mijn kont omhoog heb gestaan om dat geschaarde spul tussen de stenen vandaan te peuteren kom ik nauwelijks nog overeind! Kortom, geef mijn zachte krabbenportie maar gewoon lekker aan Fikkie!


Oranje,knalgeel en fluo groen zijn de kleuren op dit moment.

Uit ervaring weten we als geen ander,dat als we een kleine kans met kunstaas willen maken we voor fel gekleurd kunstaas moeten gaan. Oranje,knalgeel en fluo groen zijn op dit soort dagen dan ook de aangewezen kleuren!


Mocht je interesse hebben om zo’n cursus te volgen laat het me dan even weten op joopvis@caiway.nl

Gezien het behoorlijke aantal aanvragen heb ik besloten om rond half september mijn zeebaars cursussen weer op te pakken. Dit is tevens de periode dat er weer een leuk visje vanaf de kant kan worden gevangen met allerlei soorten kunstaas. Dus mocht je interesse hebben om zo’n cursus te volgen laat het me dan even weten op joopvis@caiway.nl Het is mooi weer dus ondanks de “krabben-ellende”tijd voor een kantsessie! Ik laat je snel weten of het gelukt is!

Stekel ze,
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK