Zicht op Zeebaars 104:“Felle kleuren in trek”

Zicht op Zeebaars 104:

“Felle kleuren in trek”

De voorspelling voor afgelopen dinsdag zag er eindelijk weer eens behoorlijk,dus tijd voor de 4e(!!) bootsessie van dit seizoen.

Vorig jaar vingen we gedurende deze periode mooie vissen op de plug. Maar ja, zoals genoegzaam bekend loopt de natuur ruim 4 weken achter! Dus afwachten maar! Mijn laatste sessie leverde slechts 2 “plugvissen” op dus niet direct een vangst om over naar huis te schrijven. Goed nieuws is wel,dat de watertemperatuur in de Waterweg lekker is aangetrokken tot ruim 17 graadjes.


Opweg naar het kantoor!

Zondermeer een hoopvol gegeven voor de plugvisserij! Omdat het hoge water vroeg in de ochtend viel,werd besloten om rond vijf uur uit te varen. De windverwachting klopte weer eens van geen kant want de voorspelde zwakke noordelijke wind bleek een stevige noordwester te zijn. We hadden in eerste instantie gekozen voor de kop van noorder Blokkendam maar waren door de sterke noordwester kansloos.


Zondermeer een hoopvol gegeven voor de plugvisserij!

Het duurde ruim een uur voordat we onze eerste aanbeet mochten noteren. Grote verleider was de X-Rap (XRD 10 GGH) die vrijwel het gehele seizoen regelmatig scoort. Maar goed de kop was eraf en naarmate de ochtend vorderde nam de wind langzaam maar zeker af en konden we lekker driften langs de “Stenen Glooiing”. Er kwam zo nu en dan een baarsje binnen niet spectaculair groot maar juist die kleinere vissen zorgen vaak voor snoeiharde aanbeten!


Snoeiharde aanbeten!

Opvallend was dat een regelmatige afwisseling van kleur je betere vangsten opleverde. Zoals gewoonlijk waren ook nu de felle kleuren weer verreweg favoriet. Naast de fel oranje gekleurde Hot Heat bleken ook de Rusty Crawdad (XRD10 RUCW) en de roze Hot Pink (XRD 10  HP)weer behoorlijk in trek te zijn!


Grote verleider was de X-Rap.

Als je goed nadenkt is het eigenlijk van de zotte dat dit soort onnatuurlijke kleuren zo goed scoren! Maar goed we vingen eindelijk weer eens een leuk visje en dat is zondermeer de hoofdzaak. Op het moment dat de ebstroom krachtiger werd was het helaas gedaan met de aanbeten. Maar al bij al weer eens een positieve,leuke dag met de nodige mooie vissen en veel aanbeten!


Ook vanaf de kant was er een visje te vangen.

Stekel ze,
Joop.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -