Zicht op Zeebaars 10: Nog even geduld…

Zicht op Zeebaars 10: Nog even geduld…

Door Joop Folkers

Ondanks de relatief hoge zeewatertemperatuur, is er nog geen spoor te bekennen van vriend fint. Maar ik kan je verzekeren dat het niet meer lang kan duren voordat deze ‘reuzeharingen’ ons kustgebied (veelal in enorme scholen) binnen zullen trekken.

Mits licht bevist, vormen ze een leuk alternatief als andere vissoorten als makreel of zeebaars het af laten weten. Ook voor de vele vliegvissers in het Europoortgebied biedt de fint een leuk alternatief.


Vooral kleinere kunstaassoorten als turbo-shads zijn vaak dodelijk.

De komende maanden zullen de strekdammen aan de Rozenburg kant van de Waterweg (net na de Stormvloedkering) dan ook weer volop bevolkt worden door vele fanatieke vliegvissers die zich naar hartelust uit kunnen leven met allerlei eigen gecreeërde soorten streamers en ander klein spul!


Hartstikke leuke sport op de vliegenhengel.

Fint heeft nauwelijks een culinaire waarde. Omdat finten tijdens het onthaken nogal wat schubben verliezen, gebruiken veel vissers een natte doek.

Zoals ik begin maand al heb vermeld, is de fint ook een belangrijke voedselbron voor vriend zeebaars. En op het moment dat ze de Waterweg binnentrekken kun je er vergif op in nemen dat je de eerste zeebaarzen gaat vangen op grove pluggen zoals de Subwalk.


Fint is een echte rover en…


...is niet vies van…


...een snel geviste plug!

Nog even geduld dus…!

Stekelze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -