image description

Zeeland decor voor WK kustvissen voor junioren

Sportvisserij Nederland is dit jaar gastheer van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren. Van 15 tot en met 20 oktober strijden op diverse Zeeuwse stranden jeugdige strandvissers uit acht landen in twee leeftijdscategorieën – tot 16 jaar en tot 21 jaar – om de wereldtitel.

Tijdens het WK Kustvissen voor Junioren wordt met de hengel vanaf het strand gevist. De gevangen zeevissen worden opgemeten, geregistreerd en direct weer teruggezet. Het land dat na vier dagen de meeste centimeters bij elkaar vangt, mag zich wereldkampioen noemen. De best presterende individuele sportvisser wordt eveneens tot wereldkampioen gekroond.

Team Holland

De Nederlandse equipes hebben als WK-host het thuisvoordeel, maar zien Engeland, Ierland en Frankrijk als de belangrijke concurrenten. De afgelopen weken is er regelmatig getraind. Op basis van de vangsten kunnen de juniorenteams, die per leeftijdscategorie uit zes sportvissers bestaan, de tactiek nog finetunen. In 2015 vond het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren ook plaats in eigen land. Tijdens dit toernooi behaalde het U21-team een gouden medaille, terwijl het U16-team een bronzen medaille won.

Programma

Het wereldkampioenschap wordt officieel geopend op zondag 15 oktober, voorafgaand door een vlaggenparade in het centrum van Domburg. Op maandag 16 oktober is een officiële trainingsdag  (12:00-16:00) op Strand Zeven Golven bij Domburg. De deelnemers treffen elkaar gedurende vier wedstrijddagen, waarbij elke dag op een verschillende locatie wordt gevist. Per team komen vijf vissers dagelijks in actie, met een extra visser als reserve. 

  • Dinsdag 17 oktober: wedstrijddag 1 (08:30-12:30), Dishoek/Westduin bij Vlissingen;
  • Woensdag 18 oktober: wedstrijddag 2 (09:00-13:00), Nollestrand bij Vlissingen;
  • Donderdag 19 oktober: wedstrijddag 3 (09:30-13:30), Banjaard Beach;
  • Vrijdag 20 oktober: wedstrijddag 4 (10:00-14:00), Strand Zeven Golven bij Domburg;

Kom kijken!

Je bent van harte welkom om bij het wereldkampioenschap te komen kijken. In verband met weersomstandigheden kan het parcours aangepast worden. Houd voor al het nieuws rond het WK Kustvissen voor Junioren de Facebookpagina Wedstrijdvissennl goed in de gaten.

Jeugdevent StrandVISkaravaan

In de zijlijn van het WK Kustvissen voor junioren vindt op woensdagmiddag 18 oktober, vanaf 13:00 tot 16:00 uur, de eerste StrandVISkaravaan plaats op het Autostrand van Domburg (Noorderhoofdweg). Tijdens dit gratis eendaagse event voor kinderen – vanaf 10 tot en met 16 jaar - staat het ontdekken van het sportvissen vanaf het strand centraal.

ANDEREN LAZEN OOK