Zeebaarspluggen van Spro

Zeebaarspluggen van Spro 

Door Joop Folkers

Dat de mannen van Spro altijd weer aan de weg timmeren is niets nieuws. Zo kreeg ik vorige week weer een aantal interessante zeebaarsplugjes onder ogen die in mijn optiek zeker moeten scoren.

Een daarvan is de Ikiru Pop 115 (20 gram, 11,5 centimeter) een 20 gram zware herrieschoppende oppervlakte plug verkrijgbaar in verschillende 'opwindende' kleurcombinaties!

Opvallend zijn de extra grote driedimensionale ogen en de zeewaterbestendige dreggen. Dankzij de loodkogels een plug kun je deze plug ook tijdens een stevige tegenwind vrij makkelijk weg zetten.

Een andere Ikiru rebel is de Jerk 95. Dit 15 gram zware plugje is nog geen 10 centimeter lang en kan worden ingezet op ondiep water.


Boven de herrieschoppende POP 115 en onder de ondiep lopende Jerk 95.

Tot slot viel mijn oog op de Little John Baby DD. Een 'boos' ogende plug waarmee je een diepte van ruim drie meter kunt bereiken.Zonder enige twijfel een plug met een fantastische actie. Het is echter wel een plug die je vrijwel niet kunt gebruiken tijdens tegenwind vanwege de grote lip.


Hier de gehele plug familie bij elkaar met onder de boosogende Little John BabyDD.

Met wind in de rug is het een onbetwiste topper die je vooral goed langs diepere steenstortingen kunt vissen. Little John weegt 5/8 oz (nog geen 20 gram), is slechts 6 centimeter lang en voorzien van topdreggen!

Speciaal voor de bootvisserij heb ik de Insync Spinning 907 aangeschaft.

Deze fantastisch ogende Ferrari-rode hengel is 2.70 centimeter lang en heeft een werpgewicht van 15 tot 75 gram.

Deze tophengel is voorzien van het zgn. MicroWave line control system. Opvallend is de mooie, nette afwerking en dito reelhouder.

Stekel ze,
Bass Whisperer
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -