Zeebaarsoutfit onder de loep (6): Shads en jigkoppen

Zicht op Zeebaars-special:

Zeebaarsoutfit onder de loep (6): Shads en jigkoppen
 
Door Joop Folkers

Zo, we hebben nu al enig inzicht hoe onze zeebaarsoutfit er uit moet zien. Nu ons kunstaas nog even onder de loep nemen. Naast het belangrijke materiaal, valt of staat de zeebaarsvisserij uiteraard ook bij het te gebruiken kunstaas. Ik zal gewoon wat kunstaassoorten noemen die overal goed te gebruiken zijn.

Tja, daar is ie weer: de onovertroffen Culprit shad. Deze immer goed vangende shad is te verkrijgen in vele kleuren, maar er zijn 3 kleuren die niet in je kunstaasdoos mogen ontbreken en dat zijn: Salt&Pepper, Brown Scale en Firetiger(Tomaat). Zelf zweer ik bij de 10 cm.-uitvoering met de ronde rug.


Onovertroffen.

Dan is er natuurlijk de simpele “kale” jigkop die, voorzien van wat voor twister dan ook, garant staat voor vis. Gezien de goede successen ga ik zelf voor de gebonden variant voorzien van een (parelmoer gekleurde) Gator.


Staat garant voor vis.


Ik geef zelf de voorkeur aan parelmoer.

Spro heeft enkele jaren geleden superkwaliteit gebonden jigkoppen op de markt gebracht. Beste kleurencombi’s zijn wit/blauw en wit/groen.

Zorg dat je altijd genoeg kunstaas bij je hebt. Je kunt beter een jigkoppie meer meenemen dan dat je halverwege je visavontuur weer richting huis moet omdat je kunstaas op is!
Kijk eens op internet, daar worden regelmatig goedkope jigkoppen aangeboden.

Let wel even op de haak die gebruikt is, want een stevige, niet-buigbare haak is voor mij een must voor deze visserij. Oh ja, gooi nooit een natte shad, of twistercombi in een doos met ongebruikte kunstaasjes, want je hebt dankzij het alles verwoestende zeewater binnen de kortste keren een grote roestbende in je kunstaasdoos!

Binnenkort het laatste deel over de zeebaarsoutfit onder de loep en dan gaan we het hebben over de plugvisserij.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -