Zeebaarscursus vanaf zaterdag 17 mei 2014

Zeebaarscursus vanaf zaterdag 17 mei 2014  

Door Joop Folkers
 
Toen ik vorig jaar mei van start ging met mijn eerste zeebaarscursus had ik werkelijk geen idee dat er zoveel animo vanuit het hele land, België en zelfs Duitsland zou zijn! Wat me direct opviel, was dat verreweg de meeste deelnemers nog nooit een zeebaars hadden gevangen. Sterker nog, zeker 40 procent had zelfs nog nooit op deze machtige sportvis gevist.
 
Na een korte introductie en controle van de juiste kunstaassoort ging iedereen vol goede moed aan de slag. Al snel bleek dat mijn formule zou gaan slagen, want er werden er vrijwel tijdens elke cursusdag wel één of meerdere zeebaarzen gevangen!
 

Het 'cursus'terrein.
 
Laten we hopen dat Koning Winter zich dit jaar wat gematigder opstelt en we niet weer tot eind maart in zo’n strenge vorstperiode terechtkomen!
 

Laten we hopen op vele mooie zomeravonden.
 
Gesterkt door het enthousiasme van de deelnemers ben ik inmiddels al weer volop bezig met de indeling van mijn nieuwe zeebaarscursus. 
 

Tijdens vrijwel iedere sessie werden er één of meerdere mooie zeebaarzen gevangen.
 
Opzet van deze leerzame cursus is dat je na vijf uur (theorie en véél praktijk) alle belangrijke ins en outs van deze spectaculaire visserij onder de knie hebt en je jezelf dus een allround zeebaarsvisser kunt noemen!
 

Allround zeebaarsvissers.
 
Ook zin om deze gezellige workshop/cursus eens te volgen? Meld je dan aan bij info@totalfishing.nl of joopvis@caiway.nl. Ik stuur je dan alle nodige informatie toe, waarmee je aan de slag kunt.
 

Enthousiasme voor de zeebaars.
 
Hierbij nog even een korte beschrijving van een cursusdag: We beginnen om 07.00 uur en vissen tot pakweg 12.00 uur Ik neem iedere deelnemer even apart om hem alles rustig uit te leggen.
 
Ik heb voldoende topkunstaas bij me dat men eventueel tegen een geringe vergoeding kan verkrijgen. Halverwege gaan we even zitten voor een heerlijke lunch en een drankje (bij de prijs inbegrepen), waarna de 'strijd' weer verder gaat. 
 

Even zitten voor een heerlijke lunch en een drankje.
 
Verreweg de meeste vissers nemen hun eigen materiaal mee omdat ze juist daarmee hun eerste zeebaars willen vangen. Indien noodzakelijk heb ik enkele hengelsets ter beschikking.
 

TIjdens de cursus kan er een mooie baars opduiken.
 
Alle aspecten van de zeebaarsvisserij worden tijdens deze cursus behandeld. Belangrijk onderdeel is het vissen met shads en jigkoppen maar ook de spectaculaire plugvisserij komt volop aan bod! 
 

Vanaf de boot meer mogelijkheden om de joekels te vinden.
 
Aan het eind van de cursus krijgt iedere deelnemer een handig kunstaasdoosje met een aantal goed vangende shads. Eventueel heb ik zelfs nog wat leuke aanbiedingen op het gebied van zeebaarsshads!
 
Je kunt me ook altijd even bellen op 0031 (0)6 2001 6129
 
Stekel ze,
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -