Zeebaarscursus start in mei 2014

Zeebaarscursus start in mei 2014

Door Joop Folkers  
 
De (vernieuwde)zeebaars cursus - op basis van ruim 30 jaar ervaring in en rond dit unieke gebied - rond het visrijke europoort/waterweg gebied gaat half mei weer van start. Toen we vorig jaar met onze workshops/cursus startten hadden we werkelijk geen idee dat de mensen zo enthousiast zouden reageren. Zeebaars is en blijft zonder enige twijfel de meest gewaardeerde sportvis van het zoute water.
 
Tijdens de vele cursusuren werden met regelmaat mooie zeebaarzen gevangen! Kortom, heerlijke momenten voor ons, maar zeker niet op de laatste plaats voor onze fanatieke cursisten, waarvan het merendeel zelfs nog nooit een zeebaarshengel had aangeraakt 
 

Auke met een prachtvis op de Xrap HH.
 
Dit bewijst maar eens temeer,dat het dus wel degelijk mogelijk is om binnen een tijdsbestek van 5 uur een 'gediplomeerd' zeebaarsvisser te worden!!Schroom daarom niet en schrijf je in voor de vernieuwde zeebaarscursus 2014.
 
Succes vanaf de pier.
 
Weer en weder dienende verwacht ik dat onze gestekelde vrienden dit jaar ruim een maand eerder het beste zeebaarsgebied van Nederland binnen trekken! Daarom hebben we besloten om medio mei te beginnen met de vernieuwde cursus/workshops. Volg Zicht op zeebaars op www.totalfishing.nl 
 
Ruim 30 jaar ervaring in/rond dit unieke gebied.
 
Wat kun je verwachten
 
Op veler verzoek heb ik in tegenstelling tot het afgelopen jaar nu enkele gloednieuwe zeebaars sets ter beschikking voor die mannen/vrouwen die eerst de bekende 'kat' uit de boom willen kijken zonder de (dure) aanschaf van een eigen zeebaarsset. Ook het te gebruiken kunstaas (shads, twisters en jigkoppen) is tijdens deze cursus bij de prijs inbegrepen. 
 

Medio mei worden de eerste baarzen weer verwacht.
 
Iedere cursist ontvangt na afloop een leuk aandenken in de vorm van een kunstaasdoosje gevuld met de beste (Culprit)shads voor de zeebaars.  Evenals vorig jaar stoppen we ergens halverwege de cursus om samen even gezellig te lunchen (kakelverse broodjes (ham /kaas) met een drankje) een leuke gelegenheid om samen met de medecursisten je (tot op dat moment) opgedane ervaring te delen.
 

Praktijk is de beste leermeester.
 
Mijn opzet is uiteraard weer om iedere deelnemer gedurende de cursus persoonlijk te begeleiden. Geheimen heb ik niet en daarom kun dan ook vijf uur lang terecht met al je vragen! De praktijk is en blijft nu eenmaal de allerbeste leermeester.
 
Extra
 
Voor de grootste zeebaars (in centimeters) die tijdens één van deze cursusdagen (mei tot augustus 2014) door een deelnemer wordt gevangen stellen we een fantastische zeebaarsset (PENN hengel en molen) ter beschikking. Voor de nummers twee en drie is er een mooie luxe zeebaars-kunstaasset welke mede beschikbaar wordt gesteld door www.hengelsportdiscount.nl
 

Na afloop een leuk aandenken.
 
Voor de liefhebbers is er op aanvraag is voor slechts een luttel bedrag een toch wel uniek compleet assortiment zeebaars kunstaas (shads en twisters) te verkrijgen. Voor iedere dagwinnaar stelt www.totalfishing.nl de enige echte TF-Cap ter beschikking.
 
Priveles op de boot.
 
Ook met de boot
 
Enige tijd geleden ben ik ook als zeebaarsgids gestart met mijn boot in en rondom het uitgestrekte Europoortgebied. Een schot in de roos zo bleek al snel, omdat je tijdens zo’n dag geen last hebt van golven en binnen een zeer kort tijdsbestek kunt starten met vissen! 
 

Zeebaarsgids, ook met de boot.
 
Zin om de zeebaarsdag van je leven mee te maken neem dan even contact met me op! Gezien de lengte van mijn boot neem ik slechts één visser per keer mee. Dus….kortom, je hebt tijdens zo’n enerverende dag gewoon privé les! 
 
 
Hengels en/of molens kun je thuis laten,want al het (top)materiaal en kunstaas is kosteloos in de boot aanwezig! Hoe bedoel je een uitdaging! Sinds vorig jaar is het zelfs mogelijk om de zeebaars vanuit de boot met de vlieghengel te belagen!
 

Ook mogelijk met de vliegenhengel.
 
Wil je meer informatie bel me dan even op 0031 (0)6 2001 6129 of stuur een mail naar joopvis@caiway.nl . Uiteraard kun je me ook vrijwel dagelijks volgen op Facebook met de laatste updates over de vangsten van dat moment!
 
Tot ziens op de cursus,
'the bass whisperer'
Joop Folkers.  

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -