Zeebaars DVD!

Op zeebaars met Joop Folkers

De Nederlandstalige DVD ‘Zeebaars met Joop Folkers’ neemt je mee op jacht naar misschien wel de meest begeerde sportvis van het moment, de zeebaars. Joop gaat je daarbij voor en wijd je in binnen de wereld van het zeebaarsvissen op de wrakken, de kleine boot en vanaf de kant.

In een 46 minuten durend verslag leer je de uitrusting kennen. Zowel in grote lijnen met een uitleg over de hengel, de molen en de lijn, als in details betreffende voorslag, fastlink (geen speldwartel dus) en kunstaas. Van de pilkers op de wrakken gaat het via de shads en de bekende bucktailjigheads met Gator-shads tot aan de diverse soorten pluggen voor de kant een kleinebootvisserij. Aandacht ook voor de verschillen in materiaalgebruik tussen de bootvisserij en de kantvisserij.



Vanaf de kant moet het allemaal wat subtieler en lichter, niet in de laatste plaats om de boel niet meteen kwijt te raken aan de alles verslindende bodem van de Nieuwe Waterweg langs de pier van Hoek van Holland. Met enkele technieken en een doosje kunstaas heb je na het zien van deze DVD voldoende basis om zelf ook zeebaars te kunnen vangen, bij zonnig weer, in de schemering of in donker.

 Naast dit technische houvast krijg je als kijker ook de nodige inspiratie mee. Het zien en zien vangen van enkele ‘beren van vissen’ zal voor sommigen al voldoende zijn om in de auto te springen en westwaarts te rijden.Speelduur: 46 minuten. Voor  € 14,95 te koop in de Lezersvoordeelclub



 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -