WK zoetwatervissen 2009 officieel geopend!

WK officieel geopend!

Gisteravond is het WK 2009 officieel geopend! Total Fishing was er bij en sprak meerdere bondscoaches. Uiteraard waren we bijzonder nieuwsgierig naar hun verwachtingen, strategiën enz.…


De officiële opening van het WK in Almere.

Gisteravond verzamelde iedereen zich op het stadsplein van Almere-Stad om gezamenlijk richting gemeentehuis te wandelen, hier vond de officiële opening van het WK plaats.


Verzamelen op het stadsplein.

In de schouwburg werden daarna alle landen gepresenteerd waarbij Nederland als laatste met groots applaus werd onthaald.


Onthaal in de schouwburg.

Coaches aan het woord:

Bondscoach België, Roland Marcq: “Het is een goed georganiseerd WK en verwachten een goede kans te maken. Met deze visserij zijn we goed bekend en dat levert voordeel op. Dit is anders wanneer je bijvoorbeeld op een WK in Italië bent, de vissoorten zijn daar anders en er zullen dan ook andere technieken ingezet moeten worden.”

In willekeurige volgorde zullen naar verwachting Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland en Wales de eerste vijf plekken in gaan nemen volgens de Belgische coach. “Allen zijn bekend met dit type visserij en dat is toch een voordeel.”

Ook spraken we met de Britse Bondscoach Mark Downes: “Het vissen is behoorlijk goed, het was in het begin van de week iets minder vanwege het weer, maar desondanks verwachten we toch een goed WK te kunnen vissen. Vandaag was goed weer, het water zal wat kouder worden en de visserij zal in het weekend moeilijker zijn mede door de verzadiging van het voeren. Vrijdag was een mindere trainingsdag zonder brasem en 2,4 kilo is te weinig.”

“Toch valt er nog genoeg grote brasem te vangen, echter zullen we starten op de kleine vis, waarna overgeschakeld zal worden op de grotere brasems van twee kilo plus. We hebben twee toppers in de ploeg, maar er zal toch met vijf man gepresteerd moeten worden!”

Engeland wordt door velen als favoriet gezien en Mark reageert daar vrij nuchter op: “We zullen toch weer eerst de prestatie moeten neerzetten voordat het zover is.”


Goede verwachtingen van Engeland met ondermeer
Alan Scotthorne.

De coach ziet in de top vijf landen als België, Frankrijk, Engeland, Hongarije en Nederland.

Tot slot Jean-Pierre Miseri van Frankrijk: “Wij gaan voornamelijk vissen op 8 en 9 meter op voorn en baars. Het laatste uur gaan we proberen brasem van 1 tot 2 kilo te pakken op grotere afstand. Van Hongarije verwachten we verrassingen omdat ze een sterke ploeg hebben en zeer goed bekend zijn met deze visserij. 2 Of drie kilo kleine vis kan voldoende zijn voor een hoge klassering. Brasem zal voor de bonus moeten gaan zorgen op dit WK.”


Stefan Altena van het Nederlandse team heeft er enorm veel zin in!

Vanmiddag, rond vier uur, volgen de tussenstanden na de eerste wedstrijddag van het WK hier op TotalFishing!

ANDEREN LAZEN OOK