WK Zoet senioren 2007


Nieuws van Sportvisserij Nederland
België zilver, Nederland zesde op wk, Scotthorne voor vijfde keer wereldkampioen.

Het Nederlandse WK-team heeft in Hongarije de zesde plaats weten te behalen. Een podiumplaats zat er nog niet in, maar door op een zesde plaats te eindigen laat Nederland zien zich ook met de matchhengel staande te kunnen houden. Alan Scotthorne schrijft geschiedenis door voor de vijfde keer wereldkampioen te worden.

In totaal deden er 40 landen mee aan dit WK. De vangst bestond hoofdzakelijk uit kleine brasem tot 250 gram, carassio’s en een heel enkel karpertje. Het kwam dit WK volkomen aan op de matchhengel waarbij de vis van een meter of 30 uit de kant gehaald moest worden. De vis was extreem voorzichtig waardoor het een enorm technische visserij werd. Ultralicht vissen en gruwelijk alert blijven was het devies.

De visser die het beste met deze omstandigheden uit de voeten kon is de ongehoord sterke visser Alan Scotthorne uit Engeland. Hij wist afgelopen weekend voor de vijfde keer de gouden plak te winnen. Hulde is er ook voor België dat keurig zilver wist binnen te halen. Italië ging er met goud vandoor en thuisland Hongarije pakte brons. Beste Nederlander is John Savekoul die een individuele zesde plaats behaalde.


Uiterst geconcentreerde deelnemers aan het WK zoet 2007 in Hongarije

 


ANDEREN LAZEN OOK