WK Kustvissen Junioren: Wereldkampioen (U21) en brons (U16)!

Persbericht Sportvisserij Nederland

WK Kustvissen Junioren: Wereldkampioen (U21) en brons (U16)! 

Na de goede prestaties van de afgelopen dagen kon het eigenlijk niet anders. Nederland liet zich op de laatste wedstrijddag van het WK Kustvissen voor junioren kronen tot wereldkampioen in de U21-categorie. Tel daar de bronzen medaille voor de jongste kustvissers (U16) bij op en er kan geconcludeerd worden dat het WK Kustvissen in eigen land een groot succes was.

Niet alleen als land boekte Nederland grote successen. Joeri Minderhoud werd koning van het WK door de individuele wereldtitel te veroveren. De overmacht waarmee het kustvistalent het goud binnen hengelde was ongekend. Louter overwinningen liet Minderhoud noteren, waardoor hij met slechts 4 punten het klassement won. Zijn collega Lennard Noorthoek pakte met 24 punten het zilver, waarmee de teller binnen de U21-ploeg op drie medailles eindigt.



De eerste deelname van een Nederlands U16-team is er een om nooit te vergeten. De verschillen waren zo klein dat gewacht moest worden op de officiële uitslag alvorens de champagne ontkurkt kon worden. Nederland en Frankrijk behaalden beiden 13 punten.

Toch mocht Nederland het brons ophalen door hogere eindnoteringen (tweemaal tweede) gedurende de week. Machiel Wielaard maakte het Oranje-feestje in Domburg compleet door individueel brons te winnen.

Beelden van de laatste wedstrijddag:


Kijk hier voor alle uitslagen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -