Wintertopper DVD

Wintertopper

Reikhalzend werd door heel veel vissers uitgekeken naar het vervolg op de veel geprezen DVD ‘Vissen op snoekbaars in de zomer’ van Dietmar Isaiasch.
Onze sympathieke ‘NederDuitser’ had het beloofd: hij zou ook een DVD maken over het wintervissen op snoekbaars


Dietmar is auteur van Dé Roofvis en schreef ook een standaardboek over ‘Kunstaas’. Hij behoort tot de bekendste kunstaasvissers in ons land én zijn geboorteland Duitsland en is met name een gekende snoekbaarssspecialist. Als geen ander weet Dietmar de schuwe snoekbaarzen een stap voor te zijn én te blijven met steeds weer nieuwe technieken en aassoorten.
 

Op de valreep van dit jaar is nu ‘Herfst- en wintersnoekbaarzen’ verschenen en op deze tweede, interactieve DVD draait alles om de snoekbaarsvisserij in het koude jaargetijde. Centaal staat het verticaalvissen, een bijzonder effectieve techniek die Dietmar als één van de pioniers ervan gedetailleerd uitlegt. Hoe succesvol deze bootvistechniek kan zijn, ziet u ‘live’ bij de vangst van een maar liefst 101 cm grote snoekbaars. Maar ook de kantvisserij blijft niet onbesproken.

Na het zien van deze DVD vangt u gegarandeerd meer in herfst en winter!
Deze Nederlands gesproken DVD heeft een speelduur van 100 minuten + een bonustrack van 15 minuten

‘Herfst- en wintersnoekbaarzen’ is heel eenvoudig te verkrijgen via de Lezersvoordeelclub
en kost € 19,95 excl. verzendkosten.

 

 

 

 


Naar Chantecoq met Christian Finkelde

 

Hoewel onze oosterburen tijdens het afgelopen WK-voetbal vriend en vijand verrasten met niet alleen enthousiast, maar ook creatief  voetbal, staan de Duitsers niet altijd bekend als het meest innovatief. Duitse producten zijn veelal hoog van kwaliteit en oer-degelijk, maar voorop lopen in creativiteit is toch wat anders!

 

Dat geldt ook voor de Duitse sportvisserij. Duitse vissers zijn nogal conservatief in hun materiaalkeuze en vistechniek en wie méér wilt, dient zijn inspiratie van over de grenzen te halen. Natuurlijk is daar altijd die uitzondering die de regel bevestigt en op het gebied van de karpervisserij is Christian Finkelde die witte raaf!

Zelfs in Engeland -de bakermat van de moderne karpervisserij- heeft deze jonge Duitser een enorme naam opgebouwd met zijn tot de verbeelding sprekende vangsten en de vistechnieken waarmee hij die bakken aan de vinnen komt. Niet voor niets verzochten puur Britse ‘merken’ als Fox en Dynamite Baits hem om op te treden als consulent.

 

Christian vangt zijn grote karpers niet alleen in zijn geboorteland -zoals het onlangs weer gebroken Wereldrecord voor schubkarper- maar ook daarbuiten. En net als voor veel Britse, Belgische én Nederlandse vissers is Frankrijk ook voor Christian Finkelde het beloofde land. Christian viste daar op alle grote karperwateren, maar heeft een voorliefde opgebouwd voor het ook bij Nederlanders populaire Lac Du Der – Chantecoq. En over de visserij op dát water heeft Christian onlangs een fantastische DVD uitgebracht.

 

Op ‘The Chantecoq Challenge’ neemt Christian Finkelde de kijkers twee seizoenen mee naar dit 4.800 ha grote water. Letterlijk over zijn schouders krijg je daarbij een prima idee van zijn aanpak, vistechnieken en manieren van voeren en azen. Niets blijft voor de camera verborgen en spectaculaire drils en de live gefilmde vangst van enorme vissen maken dat je bij het zien van deze film op het puntje van je stoel zit.

 

Op deze in het Engels nagesynchroniseerde dubbele DVD met een speeltijd van zo’n 150 minuten (+ bonustrack) komen ook nog enkele vissende gasten langs, zoals Andy Scherf en Simon Crow. De prachtige natuurbeelden en ronduit goede muziek geven een en ander letterlijk de ‘finishing touch’. Een aanrader, vooral ook voor wie zélf eens een poging wil wagen op Du Der of één van die andere gerenommeerde karperwateren. Het bekijken van de film biedt je dan alvast het nodige houvast.

 

De dubbel-DVD ‘The Chantecoq Challenge’ van Christian Finkelde kost € 29,95 excl. verzendkosten en is te koop via de Lezersvoordeelclub

 

Bel tijdens kantooruren met de Lezerservice, tel (0314) 340 150 of kijk op www.lezersvoordeelclub.nl

 

Al scollend op deze site treft u als karpervisser overigens een enorm aanbod aan boeken en dvd’s op karpergebied!

 



 

Video/DVD

Real Fishing with Bob Moss

De inmiddels welbekende en populaire Lezersvoordeelclub van Publishing House heeft onlangs een heel aardige DVD uit Ierland laten overkomen. Voor zeevissers die graag vanaf de kust vissen in Ierland, GB of Scandinavië een absolute aanrader!

De Engelsman Bob Moss woont en vist al sinds 1970 in Ierland en won als hengelsportauteur menig ‘Award’ vanwege zijn artikelen in Engelstalige bladen. Een prettiger reisgids dan Moss is dan ook nauwelijks te vinden, als het gaat om het vissen op lipvis, pollak en zeebaars aan de Ierse westkust. Moss woont op schiereiland Dingle in het zuidwesten van Ierland en hoeft de deur maar open te doen om zijn hengels uit te gooien. De DVD ‘Real Fishing with Bob Moss’ is leerzaam, mooi om te zien en een uitstekende start voor sportvissers die ‘low profile’ zonder visgids in Ierland langs de kust aan de slag willen.

Moss is geen materiaalfreak en heeft ook geen commerciële achtergrond. Hij vist met eenvoudige materialen en laat ruimte voor de eigen invulling van de sportvissers, met respect voor vis en natuur. Zo zet hij de meeste vis terug en neemt alleen dát mee wat hij zelf op tafel zet. Naast materiaal-, aas- en stekkeuze leert de kijker en passant iets bij over de geschiedenis van het wonderschone Dingle.

Moss is een enthousiast verteller, praat met pretlichtjes in de ogen. Ook laat hij zich lekker gaan als hij de vissen haakt die hij op de korrel heeft. ‘Tremendous fun!’ Jubelend pareert hij de run van een pollak en lijkt al genietend de camera te vergeten. Maar Moss leert ons tussen de ‘fun’ door wél de trucjes voor het succesvol vissen op lipvis, waarbij hij met een zelfgemaakte dobber en krab probeert te voorkomen dat de lipvis direct tussen de rotsen duikt. En ‘nobody’s perfect’, dus komen ook de missers in beeld, want het gaat tenslotte om een realistische weergave en niet om een glorieus portret van een nimmer falende hengel’profi’.

Daarbij hoort ook een ‘steen’goede tip om lipvis alsnog van de bodem te krijgen wanneer deze tussen de stenen duikt. Kijk, daar hebben we iets aan… Pollak, ook al zo’n sterke streetfighter langs de Ierse kust. Op drie manieren (spinhengel, vliegenhengel, dobber) kunnen we volgens Moss succesvol zijn en hij laat dat duidelijk in beeld komen. Tenslotte gaat hij dieper in op het vangen van de derde soort, de zeebaars. Deze wordt alom flink belaagd en dus gekoesterd door de sportvisserij.

Moss laat niet na te pleiten voor ‘conservation’. Dus krijgen we ook te horen wanneer de gesloten tijd is in Ierland en hoeveel vissen je er in bezit mag hebben. De visserij op deze DVD speelt zich voornamelijk af op de rotsen en dus vergt dat wel enige voorzichtigheid van degenen die het avontuur aangaan. Een schepnet behoort tot de basisuitrusting, die zoals gezegd, lekker ‘basic’ blijft en dus geschikt is voor zowel ervaren als beginnende vistoeristen. Een aanrader voor de Ierlandgangers, deze DVD, en vanwege de mooie Ierse decors tevens een pleister op de wonde van de thuisblijvers.

‘Real Fishing with Bob Moss’ is te koop via de Lezersvoordeelclub en kost € 22,50. Bel tijdens kantooruren met de Lezersservice, (0314) 340150 of kijk op www.lezersvoordeelclub.nl




DVD ‘CONQUEST OF PARADISE’

 

Een droom wordt werkelijkheid als 5 jaar geleden Caroline en Patrick van Onacker hun kans wagen als karpervissers aan de oevers van de Italiaanse meren. Een nieuw tijdperk is aangebroken, Frankrijk moet plaats maken voor Italië. Dit wordt dé place to be voor de karpervisser die op zoek is naar een nieuw en spannend avontuur. Na twee jaar wordt hun pionierswerk bekroond met twee topvissen boven de 30 kg waarvan één Europese recordvis voor Caroline van 32 kg. Tal van andere zware vissen volgen…Beiden hebben hun hart en ziel verloren in het land van de liefde. Met deze DVD willen zij dan ook iedereen warm maken voor een vistrip naar Italië, 5 topwateren worden uitgebreid besproken. Erg handig voor wie zelf de stap wil wagen en de prachtige Italiaanse wateren wil gaan bewonderen.

DVD ‘CONQUEST OF PARADISE’

Deze DVD  bevat:

     
  • De film ‘Conquest of Paradise’, herinneringen aan de mooiste momenten van al die jaren en een totaal nieuw  Italiaans avontuur wordt u in een ruim half uur durende professionele film aangeboden
  •  
  • Vijf topwateren in het noorden van Italië worden uitgebreid in kaart gebracht
  •  
  • De sleutel tot het succes, namelijk aas en aasbereiding worden in een apart hoofdstuk besproken

Deze DVD zal als primeur op beurs Carp in Zwolle op 4 en 5 feb. 2006 te zien en te koop zijn.

DVD ‘CONQUEST OF PARADISE’

 

 

Het jaar van de barbeel

Niet voor niets heeft de OVB dit jaar de barbeel uitgeroepen tot ‘Vis van het Jaar’! Was Barbus barbus tot enige jaren terug een hoogst ongewone vangst waarvoor je eigenlijk alleen in de Limburgse Grensmaas terecht kon, tegenwoordig is deze prachtige sportvis met een werkelijk stormachtige opmars bezig en wordt hij in vrijwel al onze (stromende) rivieren steeds vaker gevangen.

Het jaar van de barbeel

Vanzelfsprekend schenken wij op deze site de nodige aandacht aan de barbeel en de technieken om deze elegante rivierbewoner aan de schubben te komen en ook in het specialistische magazine Witvis Totaal wordt aandacht geschonken aan de vangst van barbelen in andere rivieren dan de Maas. Spraakmakend was wat dát betreft het artikel in Witvis Totaal no. 3 over het gericht vissen op barbeel aan de Waalkade, hartje Nijmegen!

Het jaar van de barbeel

Wie zich echter écht wil verdiepen in het vissen op barbeel, vindt verder maar mondjesmaat Nederlandstalige informatie. Eigenlijk geen wonder, want al hoort deze vissoort van nature tot onze visfauna, hij was eigenlijk nooit meer dan hoogstens van plaatselijk belang!

Selectie leerzame DVD’s
Aangezien ook de Lezers Voordeelclub steeds meer verzoeken krijgt om “instructieve boeken en DVD’s” over het vissen op barbeel, is deze servicesite van uitgever Publishing House op zoek gegaan aan de andere kant van de Grote Plas.

Publishing House

In Engeland is de barbeel sinds jaar en dag een uiterst geliefde sportvis en de rivieren Avon en Severn zijn zelfs beroemd vanwege de barbeelvangsten.Uit het ruime Engelstalige aanbod aan DVD’s en boeken over de barbeel koos de Lezers Voordeelclub in eerste instantie vier DVD’s en één specialistisch boek over deze vissoort. En in één moeite door ook maar meteen een uiterst instructieve DVD over het vissen op karper met de vaste stok en eentje over het matchvissen met de waggler.

Wij wensen u veel kijk en leesplezier, maar let op:
enig begrip van de Engelse taal is vanzelfsprekend noodzakelijk!

Kijk voor verdere informatie over deze producten op; http://www.lezersvoordeelclub.nl/


 




ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -