‘winst voor eigen publiek’

Nederlands Zoutwaterteam wordt Wereldkampioen Bootvissen 2008


Arjan Rijnberg pakt het zilver individueel! ‘Winnen voor eigen publiek’.... iets wat bij voetbalteams natuurlijk regelmatig voorkomt.

In tal van andere disciplines is het echter een unicum dat een belangrijke internationale wedstrijd zo dicht bij huis plaatsvindt. In de afgelopen jaren hebben de zilte WK’s onder andere plaatsgevonden in Frankrijk, Brazilie en België.

Onder auspiciën van Sportvisserij Nederland en met sponsoring van SPRO, vond het Wereldkampioenschap Bootvissen 2008 in het Zeeuwse Colijnsplaat plaats. Met circa 4,500 aanwezigen bij de openingsceremonie, trainingsdagen en de naastgelegen Zeehengelsport Totaal beurs, kon er met recht worden gesproken over druk op de ketel bij de Nederlandse mannen. Immers, de verwachtingen voor het team waren hooggespannen!


Arjan Rijnberg pakt het zilver individueel!

Hoewel de verschillen in het teamklassement groot waren tussen Nederland en nummer 2 Frankrijk, was het in de individuele klassering de Italiaan Paolo Volpini die nét voor SPRO teamlid Arjan Rijnberg als winnaar wist te eindigen.

Ook voormalig Wereldkampioen Eric Goossens zette een uitstekende prestatie neer, ondanks hij hetzelfde aantal klassementspunten had als de Franse nummer 3 Marc Lefrere, eindigde hij op de vierde plaats doordat hij een lagere dagklassering behaalde. Desalniettemin een topprestatie voor beide SPRO teamleden Eric Goossens en Arjan Rijnberg!


SPRO teamleden Eric Goossens en Arjan Rijnberg maakten met de teamleden Geerd de Bruijn, Piet de Kramer en Marcel Waldschmitt deel uit van het Nederlands team

Als hoofdsponsor van het evenement bedankt SPRO graag Sportvisserij Nederland, alle deelnemers, schippers, marshalls en natuurlijk de bezoekers en geinteresseerden die hebben geholpen om dit Wereldkampioenschap tot daverend succes hebben gemaakt.

Één ding is zeker: het succesverhaal van het SPRO Zoutwaterteam en haar individuele leden is nog lang niet voorbij met deze ‘winst voor eigen publiek’!





ANDEREN LAZEN OOK