Westland Cup 2009

Westland Cup 2009

door Lance Senior

 De Westland Cup is een Cup die gevist wordt tussen de verenigingen van Hoek van Holland, Ter Heijde en ‘s Gravenzande. Ieder jaar wordt er gewisseld. Dan is het bij de een, dan weer bij de ander. We zullen het maar Westland Cup noemen, omdat de plaatselijke Rabobank het op het laatste moment heeft laten afweten, waardoor de organisatie met een gat van € 1.000,- kwam te zitten. Een uitermate kwalijke zaak.  Men verwacht dat niet van deze bank, alhoewel…

However, we hebben een grandioze dag gehad. Niet alleen meer boten, maar ook prachtig weer, met een spiegelgladde zee en een goede vangst.



Veertig boten gingen te water en stoven naar hun stek, na het startschot.
Het team van de ‘s Gravenzande 51, de heren Laken en Jansen op de Haar behaalden de eerste plaats met een gewicht van 34,55 kg. De tweede plaats met 27,15 kg ging naar de ‘s Gravenzande 9, met aan boord de heren van Rossum/van Rossum. De derde plaats met 26,85 kg ,was voor de  ter Heijde 44 met van de Linden/van de Linden


 
Zoals tegenwoordig gebruikelijk is werden de prijzen verloot.
De Barracuda-plotter van Seiwa ging naar het team Reyntjes/Kok van de Ter Heijde 32;  De S 55.05 plotter-combo van Techmarine ging naar de ‘s Gravenzande 57 van het team Kouwenhoven/van Haagen, terwijl de Seahorse plotter van Seiwa in handen kwam van de Hoek van Holland 3è, team Brouns/Veen.
 
De prijzen van SPRO gingen naar het Team Laken/Jansen op de Haar van de ‘s Gravenzande 51.
De overlevingsjassen van Maritech kwamen terecht bij de teams van Rossum: vqn Rossum en van de Linden: van de Linden. Beide team van ‘s Gravenzande.


 
Avicentra gaf twee Okuma molens en 2 Ugly Sticks weg, die veroverd werden door de teams de Vries/Alleblas en van de Emden/de Bruin, beide van Ter Heijde.
 
Totale vangsten: ‘s Gravenzande      130,55 kg
                             Ter Heijde               116,24 kg
                             Hoek van Holland     75,2 kg
 
Wij danken de hoofd-sponsoren: Heineken; Maritech, Avicentra, , Seiwa-Marine, Techmarine-Europe, SPRO en al die anderen, die het mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd tot een succes te maken.


Het spoelen van de motoren na afloop.


ANDEREN LAZEN OOK