Welke vis is dat ?


Welke vis is dat ?

Nu steeds meer Nederlandse vissers naar het oosten van Europa reizen om daar niet alleen op vakantie te gaan, maar vooral ook om er te vissen, worden zij voortdurend geconfronteerd met ‘onbekende vissies’. Want uit een van de rivieren van het Donausysteem kan zomaar een ‘sabelbliek’ boven water komen. Of een heuse ‘streber’. Vissoorten in ieder geval, die je in onze wateren (nog) niet tegenkomt. Al kan dat héél rap veranderen; denk aan de stormachtige opmars van de roofblei!

 

Bij Uitgeverij Tirion Natuur uit Baarn is deze zomer een heel aardige gids verschenen, die beslist kan helpen bij het op naam brengen van ‘vreemde’ zoetwatervissoorten. Het boekje ‘Welke vis is dat?’ van Frank Hecker beschrijft maar liefst 86 vissoorten die voorkomen in de binnenwateren van Midden-Europa. Van elke soort is een fraaie kleurenfoto opgenomen van een levende, in een aquarium gefotografeerde vis. Prachtige foto’s, al betreft het soms kleine (jonge) exemplaren, die toch nét wat anders tonen dan een volwassen vis in volle glorie. Met behulp van de uitgebreide beschrijving zal het echter nooit een probleem zijn een gevangen vis in het boekje te herkennen.

 

De visportretten worden vooraf gegaan door beknopte, maar zeer informatieve hoofdstukken over de verschillende watertypen waarin deze zoetwatervissen kunnen worden aangetroffen, de leefwijze, bedreigingen en beschermingsmaatregelen etc., maar er werden ook leuke, praktische tips opgenomen voor vijverbezitters, aquariumhouders en sportvissers.

 

De titel ‘Welke vis is dat?’ zal vele, wat oudere sportvissers meteen doen denken aan het gelijknamige gidsje uit de jaren ’50 van Jos Ruting. Met meer dan 130 prachtige kleurenfoto’s en de prima, actuele informatie is deze uitgave een méér dan waardige opvolger.

‘Welke vis is dat?’ is op zakformaat gebonden in een stevige omslag en telt een kleine 140 pagina’s.

 

Deze gids kost 14,95 (excl. verzendkosten) en kan heel eenvoudig worden  besteld via http://www.hengelsporthuis.com of bel daartoe tijdens kantooruren met tel (0314) 340 150.

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -