image description

Weer veel uren maken pfff…

De periode van het springtij richting doodtij is zeker voor de zeebaarsvisserij niet echt de beste tijd. Op een een of andere manier azen ze gedurende deze periode gewoon minder goed. Van dood-  naar springtij boeken we zowel vanaf de kant als boot verreweg de beste vangsten.

Het is juist in deze periode dat de tij verschillen het grootst zijn waardoor er meer stroming ontstaat en de vis actiever wordt. Niets nieuws maar we hebben er helaas mee te maken. De afgelopen week waren de vangsten ook zeer wisselvallig te noemen. Het was keer op keer zoeken naar de juiste stekken maar als we die eenmaal hadden gevonden dan ging het ook echt lekker los met heel wat vissen van boven de 60 cm. De aanbeten waren stuk voor stuk opvallend hard.


De afgelopen bootsessies zag je de vangsten richting doodtij weer sterk terug lopen. Komende week gaan we weer richting springtij dus ik heb er volop vertrouwen in dat we weer een goede periode tegemoed gaan. Vanaf de kant werden best wel mooie vissen gevangen maar ook nu moest je weer veel uren maken voor een aanbeet. Ook tijdens mijn workshops werden er enkele baarzen gevangen maar aantallen bleven tot op heden toe uit.

Wil ook jij kennis maken met de brute kracht van vriend zeebaars maar heb je zelf niet het juiste materiaal geef je dan op voor zo'n leerzame workshop. Ik leer je binnen 4 uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij.  Kijk voor meer info even op mijn vernieuwde uitgebreide site zeebaarsworkshops.nl je kunt eenvoudig boeken via je mobiel.

Toen ik vorige week een oud deelnemer van me tegen kwam aan het strand van de Zandmotor ging mijn hart weer sneller kloppen. Hij ving aan een 18 grams jigkop voorzien van een roze Gator al langzaam spinnend mooie zeebaarzen net achter de branding. De volgende dag stond ik uiteraard ook door de branding te smijten en ving 2 "smurfen" maar het ultieme gevoel van de brandingvisserij was meteen weer terug.

Vrijdagavond ben ik samen met mijn vismaat Don op pad gegaan richting Zandmotor. Don was er s-middags al geweest en had meer dan 10 baarzen weten te vangen waarvan vier 60ers! Ook nu vingen we al snel een aantal leuke baarzen aan een geel/witte home made shad.

Toen we later steeds verder richting Hoek van Holland liepen vingen we overal wel een visje met uitschieters tot 65 cm. Uiteraard werden de vissen na een fotootje weer teruggezet in hun element. Wat een heerlijke manier van vissen is dat toch al maken de lange wandelingen met je waadpak door het mulle zand het er niet makkelijker op.

A.s zaterdag geef ik weer een zeebaarsworkshop vanaf de pier in Hoek van Holland het tij valt gunstig dus wie weet vangen de deelnemers hun eerste zeebaars ooit. Wil ook jij kennis maken met de brute kracht van vriend zeebaars maar heb je zelf niet het juiste materiaal geef je dan op voor zo'n leerzame workshop. Ik leer je binnen 4 uur alle ins en outs van deze spectaculaire visserij.  Kijk voor meer info even op mijn vernieuwde uitgebreide site zeebaarsworkshops.nl je kunt eenvoudig boeken via je mobiel.

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop