Weekje karpervissen met een oude crack…

klik om naar de website te gaan

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com


 Weekje karpervissen met een oude crack…

Wanneer je ervaren karpervissers vraagt naar bekende vissers uit de Engelse karperhistorie, zal ongetwijfeld enkele keren de naam van Rod Hutchinson vallen. Niet zo vreemd, want ‘Hutch’ heeft met het schrijven van een hele reeks boeken en ontelbare publicaties in specialistische magazines, absoluut bijgedragen aan het ‘moderne karpervissen’…

Bovendien durfde Rod het aan om als een van de allereerste karpervissers van zijn hobby z’n beroep te maken. Reeds eind jaren zeventig hield hij zich professioneel bezig met het ontwikkelen van boilies, boiliemixen en toevoegingen. Veel karpervissers zullen het niet weten, maar er worden vandaag de dag nog steeds volop flavours gebruikt waarvan Rod de originele samenstelling én namen heeft bedacht.

Tegenwoordig is Rod niet meer actief in de karperhandel, maar kom je zijn achternaam nog wel steeds tegen als ‘merk’. Na een loopbaan van meer dan 40 jaar is Rod het een beetje rustiger aan gaan doen, maar doet nog steeds wat hij het liefste doet en waar het uiteindelijk allemaal mee begon: vissen op karper.

Na een kleurrijke carrière lag er voor Rod slechts nog een echte uitdaging in het verschiet: het maken van een heuse DVD.

Als decor voor zijn solo filmdebuut koos hij voor het Franse meer Les Graviers, gelegen nabij Dijon. Als sidekick nam hij Ian Coates mee, een visvriend waarmee Rod al jarenlang optrekt. Een week lang visten zij samen en lieten zien waar zij als oude craks goed in zijn.

De trukendoos ging volledig open en de twee maten vingen de sterren van de hemel. “Possibly my best week ever…” volgens Hutchinson zelf.

Rod en Ian vangen voor de camera meer dan 20 vissen, met als klap op de vuurpijl een karper van haast 29 kilo.

Verbaas je over de kunde & kennis van deze veteraan tijdens het bekijken van ‘Back on the Rods’, een dubbele DVD met in het totaal 2,5 uur aan materiaal. Je steekt er als karpervisser beslist wat van op en je zult zeker genieten van de aanstekelijke humor van deze immer vriendelijke Engelsman.

De hierboven beschreven dubbele DVD kost slechts € 12,50 excl. verzend-/verpakkingskosten en is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van: hengelsporthuis.com

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -