Wedstrijden Pure Fishing


                     

18 en 19 Juli 2009. De eerste editie van de Pure Fishing Superprestige voor witvissers!
Deze wedstrijd vervangt de voormalige Shakespeare Superteam Challenge, dus SSC wordt PFS!

De wedstrijd zal worden gevist op de Lage Vaart en het Ketelmeer, elke visser vist 1 x  in elk water, de Lage vaart alleen met vaste hengels en het 
Ketelmeer is vrije hengel!  Er is voor het eerst ook een team klassement, dit zal worden opgemaakt adhv het totaal aantal kg per ingeschreven teams  met 4 vissers.

 
Een overdadige Prijzentafel die bestaat uit 4 x KOC, 1 x 5000 Euro* en vele prijzen in natura!  (* bij volledige inschrijving)
 
Uiteraard zijn de wateren bij de sportvissers uit geheel de Benelux en ver daarbuiten bekend, voorheen vielen de resultaten op het Gooi/Eemmeer tegen en vandaar de nieuwe lokatie Ketelmeer, iets verder rijden maar barstensvol schitterende grote vissen!
 
Parcours Lage vaart vlnr vanaf Vaartplas t/m kleine blauwe brug.
Ongeveer 48 meter breed en gemiddeld 2,5 meter diep met geringe stroming en scheepvaart door pleziervaartuigen.
 
Parcours Ketelmeer vanaf Visarendweg t/m de Kunstobjecten Ketelhaven.
Breed meer met enkele vernauwingen, wel wat fuiken en een los en laad kade die het parcours onderbreken.
 
Het individueel klassement zal worden opgemaakt adhv  Vakpunten, er zijn 3 vakken per water daarna is de KG score bepalend, bij gelijkeindigen na deze twee ijkpunten is er een persoonlijke loting door de deelnemers.
 
De wedstrijd heeft een internationale status, er doen o.a Nederlanders, Belgen, Duitsers en Engelsen mee en een Amerikaanse delegatie heeft deelname in overweging, dat is dus echt een gave prestatie als ji of je team zich PURE FISHING SUPERPRESTIGE winnaar mag noemen.
 
Meedoen is eenvoudig te regelen, mail je Naam adresgegevens en mailadres door op deelnamewedstrijden@aol.nl je krijgt dan alle gegevens gemaild incl het rekeningnummer om het inschrijfbedrag








Betreffende de wedstrijd van 29 maart,

 
Deze viswedstrijd is een derde editie van de KOC winterwedstrijd op de dorpsgrachten in Zeewolde, deze dorpsgrachten liggen verspreid door geheel het dorp Zeewolde in de Flevopolder.


De lokale Hengelsport vereniging ‘‘Ons Stekkie’’ is zeer actief in het organiseren van diverse hengelsportactiviteiten en dit is er een van.
 
Dit is een individuele wedstrijd waarbij de totaalwinnaar in bezit komt van een ticket voor deelname aan de KOC 2010 in Ierland.Verder zijn er schitterende prijzen te verdienen waaronder een bedrag in kontanten dat zal afhangen van het aantal deelnemers, deze aantallen zijn begrensd op maximaal 60 personen.
 
Lokaties en tijden,
De loting zal zoals inmiddels gebruikelijk in het clubhuis van de lokale HSV plaatsvinden, deze lokatie is open vanaf 07.30 uur de loting is om 09.00 uur
Vissen op de diverse lokaties in het dorp, van 10.30 uur tot 14.30 uur, aansluitend de prijsuitreiking in het clubhuis.
Kosten 45,00 Euro p.p, overmaken na inschrijving via de mail deelnamewedstrijden@aol.nl
 
Voor de prijswinnaars zijn er een 1x ticket voor de KOC 2010, 1x 500,00 Euro Cash en 10x Natura, verder is er een prijs voor de visser met het hoogste aantal vissen en 1 voor de visser met het hoogste gewicht.
 
Het klassement zal worden opgemaakt door aantallen x 50 punten en gewicht in grammen x 1 punt bij elkaar op te tellen en daarna adhv vakpunten! Er zijn 3 vakken en het is mogelijk om te poulen op het eigen resultaat, dit zal per 10 deelnemers gebeuren, dus nr 1 t/m 10, 11 t/m 20 etc etc.
 
De dorpsgrachten zijn fameus om de enorme aantallen, het record staat op 431 stuks in 4 uur en de gemiddelde aantallen voor een dagoverwinning in de wintercup wedstrijden ligt over de laatste 3 jaar gemeten ruim boven de 220 stuks! De vis is niet groot, maar uitzonderingen bevestigen de regel, afgelopen wedstrijd werden er brasems gevangen van ruim 3 kilo! Alles kan in Zeewolde zo lijkt het!
 
De visserij is scherp en subtiel op wateren van soms maar 12 meter breed en maar 70 cm diep, en toch…................................
 
Kortom U bent van harte uitgenodigd om dit spektakel bij te wonen of beter nog eraan deel te nemen .

ANDEREN LAZEN OOK