Wedstrijd 2 Officieel Belgisch Kampioenschap 2008

Officieel Belgisch Kampioenschap 2008

Op 21 september jongstleden vond de tweede wedstrijd van het Roofviskampioenschap 2008 plaats.  Kader van het gebeuren was deze keer het meer te Bütchenbach, in het verleden reeds het strijdtoneel voor onze wedstrijden.

Dat het een moeilijk water is, daar was inmiddels iedereen het over eens, echter wel eentje met een mooi potentieel aan roofvis Reeds vroeg in de ochtend kwamen de eerste teams aangereden, het traileren verliep vlekkeloos.

Na een korte briefing kon de start worden gegeven en de 27 boten verspreiden zich over het water.  Verschillende technieken werden uitgeprobeerd en al snel werden de eerste snoeken gemeld.  Alles werd uit het arsenaal gehaald, het was taai, baarzen van allerlei formaat en kleine snoek en hier en daar een verdwaalde snoekbaars was de buit .

Na enkele uren werd het duidelijk dat de regerende Belgische kampioen wederom aardig op dreef was en baars na baars ter controle aanbracht. In de late namiddag brak er een korte bijtperiode aan en was de snoek los , en nog niet van de kleinste ook, menig dikke snoek werd gehaakt, echter door de lichte montages die de meeste deelnemers hadden gemonteerd helaas ook verspeeld  !

Het pechkoppel van de dag was wel het duo Bries/Mets, zij wisten tot 2x toe een meter + snoek tegen de boot te verspelen, uit frustratie sneuvelde de hengel tegen de bootrand !

Na het traileren en berekenen van de uitslag bleek  inderdaad dat het koppel Brosko/Soupart wederom hadden toegeslagen, en de wedstrijd volledig naar hun hand hadden weten te zetten .

Het dag resultaat was als volgt;

1/Brocsko - Soupart                                   
2/Theunisseu - Fellman                                
3/Johan Gitte - Kim Coremans

Na 2 wedstrijden ziet de klassering er als volgt  uit ;                               
1       Brocsko - Soupart    
2       Theunisseu - Fellman 
3       Johan Gitte - Kim Coremans      
4       Bouhez - Denel 
5       Van Nieuwenhuyze - Mannaert      

Wedstrijd nummer 3 vindt op 11 oktober wederom plaats op deze locatie, aangezien de temperaturen nu aardig aan het dalen zijn zal dit waarschijnlijk weer een ander beeld geven op het aas gedrag, we zijn benieuwd !


 

ANDEREN LAZEN OOK