Waarschuwing medevissers die niet bekend zijn op het amsterdamse IJ

Waarschuwing medevissers die niet bekend zijn op het amsterdamse IJ

Door: Marcel Serné

Wanneer je bij de TT Vasumweg trailert en direct het IJ oversteekt om te gaan vissen let dan op de ondiepte voor het appartementencomplex op palen.

Een meter of 20 voor dit complex ligt vlak onder het wateroppervlak een betonnen rand van ongeveer 100 meter in lengte. Dit staat vrij onduidelijk aangegeven , slecht een klein waarschuwingbord links en recht van deze rand geeft dit aan.

Meerdere keren heb ik mensen in sloepen of visbootjes hier op gewezen en ze hierdoor veel narigheid bespaard. Helaas werd mijn waarschuwing ook meerdere keren genegeerd waardoor een buitenboordmotor of boot ernstig werd beschadigd.


Veel schade en met de juiste kennis te voorkomen!

Afgelopen weekend was het weer raak en vond een prachtige sloep op het IJ zijn Waterloo. De rand bevind zich tussen het appartementencomplex en de gele boeien , pas dus goed op!

 Een 2e waarschuwing v.w.b. de politie controles op het IJ en het Noordzeekanaal. Met name met mooi weer word er zeer veel op de bootsnelheid gecontroleerd en ook je boot en bijbehorende papierwinken , vispas etc: worden (gelukkig) veelvuldig gecontroleerd.


Zorg dat alles maar ook echt alles in orde is want ze vinden toch vaak nog wel iets!

Hou je ook aan de vaarregels die op het IJ en Noordzeekanaal gelden , zorg dus dat alles in orde is anders kost het je geheid veel onnodig geld.
 
Marcel Serné - www.gameesnoekbaarzen.nl

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -