Waardering voor vislessen

Federatienieuws van Sportvisserij ZuidWest Nederland

Waardering voor vislessen

Dankzij tientallen vismeesters, viscoaches en meer dan honderd andere vrijwilligers van de bij Sportvisserij Zuidwest Nederland aangesloten hengelsportverenigingen zijn de vislessen in 2013 weer een groot succes geworden. Op tientallen scholen zijn in het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland dit jaar 54 geregistreerde vislessen geven.
 
Zo’n 1250 leerlingen hebben uitleg gekregen over vissen en natuur. Landelijk zijn er ruim 300 vislessen verzorgd waarmee ruim 7000 kinderen zijn bereikt. 

Een visles bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en is bestemd voor groep 7 en 8 van de basisschool. De theorie wordt gegeven door een door Sportvisserij Nederland opgeleide vismeester en bestaat uit een leuke en interessante biologieles over vis en water.
 
Blij met de vangst.
 
Hoe ga je respectvol om met de natuur en hoe onthaak je zorgvuldig een vis? Hierbij krijgen de kinderen ook nog een mooi lespakket, bestaande uit een compleet werkboek en diverse zoekkaarten. In de praktijk gaan de kinderen naar de waterkant om zelf te vissen.
 
Concentratie.
 
Dit doen ze met materiaal dat door Sportvisserij Nederland beschikbaar is gesteld. Vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportverenigingen helpen de kinderen bij het vissen.

 Dat de scholen de vislessen enorm waarderen merken we op uit het feit dat scholen jaarlijks weer een visles aanvraag doen via de website; www.vissenschool.nl. Daarnaast vult elke school een enquete in na de visles. Scholen waarderen de vislessen (gebruik materiaal, presentatie van de vismeester, vissen in de praktijk en begeleiding van vrijwilligers) gemiddeld met een 9! Het laagste cijfer is een 7!
 
Voorzichtig...
 

Ook het andere jeugdwerk (naast de vislessen) dat bij ons bekend is gaat heel goed. Bij Sportvisserij Zuidwest Nederland is bekend dat 54 aangesloten hengelsportverenigingen iets aan jeugdwerk hebben gedaan in 2013. In de praktijk is dit waarschijnlijk nog veel meer, maar helaas meldt niet elke vereniging hun jeugdactiviteit(en) bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Een gemiste kans want Sportvisserij Zuidwest Nederland biedt veel ondersteuning op het gebied van jeugdwerk.
 
Blije gezichten.
 
Jeugdwerk staat bij Sportvisserij Zuidwest Nederland hoog in het vaandel. Heb je plannen om met je vereniging een activiteit voor de jeugd te organiseren, aarzel dan niet maar neem gerust eens contact op met medewerker Jeugdzaken, Martijn Westdorp of kijk eens op de speciaal ingerichte jeugdpagina.
 
Gevangen door het visvirus.
 
Maak gebruik van de kennis van onze jeugdcommissie, doe een beroep op het Fonds Stimulering Jeugdwerk of maak gebruik van het (hengel)materiaal dat je bij Sportvisserij Zuidwest Nederland kunt lenen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -