image description

Vooruitblik beet-rovers februari

Vooruitblik beet-rovers februari  

Bam! Zo de nieuwe Beet-Rovers op je deurmat. Een dikke honderd pagina’s vol met het beste visentertainment dat er is. 

Met deze maand onder andere een vet steuravontuur, veel witvis aan de vaste hengel op de Hollandse IJssel en werples van beest Ahmet Ghôksen. In het Rovers gedeelte een uitgebreid interview met de mannen van  de Struikrovers en een nieuw Nederlands record snoek!


Jan van Schendel vangt een jaloersmakend netje vis in Haastrecht.

Cityfishing 
Altijd heeft Jan van Schendel al eens de Hollandse IJssel willen bevissen voor zijn rubriek 'JVS Cityfishing' en in februari kwam het er eindelijk een keer van. Na die dag snappen wij direct waarom Jan zo stond te popelen... Wat een vis daar!


Jan strooit als vanouds met tips en tricks terwijl hij vis na vis boven water tilt.

Werpkunst
Op de beurs in Utrecht begint Gijs Nederlof te vertellen over het fenomeen Ahmet Gôksen. Direct raken wij enthousiast, wat een tof verhaal! Een vissende Neder-Turk die meedraait in de landelijke top. Daarnaast beheerst hij de kunst van het werpen tot in de puntjes, als we Gijs moeten geloven. Dus sturen we hem met Ahmet mee!
 

Klein van stuk, groots van daden! Hoe flikt hij dat toch? Met zijn plusminus 1.65 meter toch moeiteloos dik 90 meter overbruggen?


Kijk zelf maar hoe Ahmet die 90 meter naar de overkant moeiteloos gooit.

Steur
Harold onderneemt zelf wat pogingen tijdens een trip naar 'zijn' Canada om een felbegeerde steur te vangen. Echter, die pogingen stranden in het niets. In het daaropvolgende jaar moet het dan écht gaan gebeuren. Een gids wordt ingehuurd en voor Harold het goed en wel beseft staat hij met gecromd carbon te stoeien... Wat een avontuur!


Al jarenlang droomt Harold ervan om ooit een (wilde) steur in zijn armen te mogen klemmen. Dit jaar is het gelukt! Het hele avontuur valt te lezen in het februarinummer.


Een korte sfeerimpressie van hoe heftig steurvissen kan zijn.

Interview
Als afsluiter in deze vooruitblik is er nog het interview met de Struikrovers. Deze mannen behoeven, denken wij, geen introductie meer. Voor diegene die ze nog niet kennen: Jelle de Jong en Thijs Koopmans vormen met zijn tweetjes de Struikrovers.


De struikrovers ontleed! Figuurlijk dan hé. Ze hebben die handjes hard nodig om grote vissen te kunnen vangen!

De cover van Rovers vertelt het best waar zij goed in zijn; het vangen van enorme vissen! Daar willen we natuurlijk álles over weten. Lees het nu in Rovers februari 2018.