Volop zeevis en roofvis in aflevering 8 Studio Vis TV

Persbericht Sportvisserij Nederland  

Volop zeevis en roofvis in aflevering 8 Studio Vis TV 

Komende zondag zijn zeevistopper Arthur van Tienen en hengelportjournalist annex roofvisser Sjoerd Beljaars te gast in Studio Vis TV – dé sportvis-talkshow van Nederland. Van respectievelijk de beste onderlijnen voor het kustvissen tot de nieuwste kunstaasgadgets voor het zoete, het komt allemaal aan bod. Stem je televisie zondag om 9.30 uur dus af op RTL 7. 

Vlaardinger Arthur van Tienen (56) heeft de mooiste zeevisstekken letterlijk om de hoek liggen. Maar zijn jarenlange kennis en kunde op ‘het zoute’ beperkt zich zeker niet alleen tot de Nederlandse kustlijn.

Als bondscoach van het Nederlandse herenteam Kustvissen, beschikt Van Tienen – zelf ook een succesvol wedstrijdvisser – tevens over de nodige buitenlandervaring, met als hoogtepunt de bronzen medaille bij het WK Kustvissen 2014 in Frankrijk.

Naast alle ins en outs over de wedstrijdvisserij aan zee strooit Van Tienen ook met de nodige tips over zeevisonderlijnen en zeeaas in de uitzending van aanstaande zondag.


Marco ontvangt Arthur van TIenen en Sjoerd Beijaars.

De tweede gast van aankomende zondag is Barendrechter Sjoerd Beljaars (35) – eindredacteur van Beet-Rovers Magazine en webmaster van Roofvisnet. Als hengelsportjournalist én fanatiek roofvisser zal hij vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op roofvis- en kunstaasgebied.

Wat zijn de nieuwste gadgets op de markt, en hoe zit het nou eigenlijk met trends als ‘streetfishing’: doorgaans jongelui die hip gekleed en bewapend met gelikte hengeltjes de binnensteden ‘onveilig’ maken. Beljaars vertelt het allemaal, aan tafel bij presentator Marco Kraal.

Reporter Robert de Wilt gaat deze keer op bezoek bij Hengelsportvereniging Het Alvertje in het Noord-Limburgse Oostrum. De ruim 900 hengelsportverenigingen in ons land vormen namelijk de ruggengraat van de georganiseerde hengelsport. Daar is HSV Het Alvertje een prima voorbeeld van.


Robert de Wilt bezoekt HSV Het Alvertje en hun visvijvercomplex Wanssums Ven.

Deze vereniging beschikt bovendien over een schitterend eigen visvijvercomplex: het ‘Wanssums Ven’. Hier zijn recent ook kruiskarpers uitgezet, met forse ledenwinst voor de vereniging tot gevolg. Hoe dat precies zit, en wat een hengelsportvereniging zoal doet om optimale vismogelijkheden voor haar leden te scheppen, zie je komende zondag.

Studio Vis TV wordt tot 22 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Elke zondag een uur lang visplezier op nationale televisie.