Volop nieuwtjes tijdens opendeurdagen Mega Fish

Volop nieuwtjes tijdens opendeurdagen Mega Fish 

Door Ron Smits

Tijdens de open deur dagen van Mega Fish te Antwerpen op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 februari waren tal van prominenten aanwezig om de nieuwste producten, die men vanaf nu bij Mega Fish kan vinden, aan het grote publiek voor te stellen.

De gehele winkel van 2500 m² heeft een grote face lift gekregen en alles heeft weer een andere, maar logische plaats gekregen. Het was tijdens de open deur dagen heel gezellig druk en vele vragen werden aan de aanwezige vertegenwoordigers gesteld. Luc Coppens presenteerde de nieuwtjes voor het komende seizoen.


De shadteez in diverse afmetingen.


Een nieuw kunstaas De shadteez. Luc legt uit dat dit een bijzonder soepel kunstaas is.


Heel soepel kunstaas van Westin.


Als de snoek het kunstaas grijpt wordt het kunstaas geheel dubbel gevouwen, zodat de snoek niets in de gaten krijgt en pas gewaar wordt dat er iets aan de hand is, als hij de haak in de bek heeft. Een ander belangrijk voordeel van dit kunstaas is dat er maar een minieme beweging nodig is om het kunstaas te laten zwemmen.


Luc Coppens van Westin.


Zelfs een beetje stroming is al voldoende om de shad heel verleidelijk te laten zijn voor de roofvissen. In de badkuip werd dit overduidelijk door Luc gedemonstreerd.

Sportex leek na de geweldig succesvolle reeks carbon strandhengels uit de vorige eeuw even van het toneel verdwenen. Leonard Sports, de huidige verdeler van Sportex, doet er alles aan om de vroeger verworven plaats in de hengelsport weer terug te veroveren.


Mustad, kwaliteit haken uit Noorwegen nu ook in het assortiment.



Goede haken met twee weerhaakjes op de steel, zodat het aas zoals pieren en zagers beter op de haak blijven zitten, wat de aas presentatie ten goede komt. Verkrijgbaar tot grootte 8/0.



Gijs van Leonard Sports presenteerde o.a. de nieuwe Sportex hengels en de mustad haken.



Sportex hengels nieuw in het assortiment van Megafish


Niet alleen door veel aanwezig te zijn op de diverse beurzen en open deur dagen, maar ook om geheel nieuw en goed materiaal op de markt te zetten. Heel belangrijk voor de consument is de 10 jaar garantie die Sportex geeft op zijn hengels. Dit getuigt van hun overtuiging om degelijk en goed materiaal op de markt te zetten.

Neem bijvoorbeeld de reishengels van Sportex, een goed product voor de reizende en ondernemende sportvisser en verkrijgbaar in de werpgewichten 100 en 160 gram. Voorts is ook weer het Noorse merk Mustad bij Mega Fish geïntroduceerd.

Gedegen en goede haken, voor bijvoorbeeld de gulvisser. Door de beide weerhaakjes op de steel van deze haken blijven de pieren en/of zagers beter op de haak zitten, tijdens het inwerpen. Zo is er ook de Mustad Fastatch, een systeem om snel haken, loodjes en onderlijntjes te wisselen tijdens bijvoorbeeld het snoeken.

Niet alleen het systeem op zich is op de markt verschenen, maar ook een kant-en-klaar setje (Mustad X rig), voorzien van dropshotlood en haak.

Niet alleen Sportex hengels zijn nieuw bij Mega Fish. Ook de hengels van St. Croix zijn opgenomen in het assortiment en werden tijdens de open deur dagen gepresenteerd aan het publiek.



De hengels van St. Croix zijn ook nieuw bij Mega Fish.


De eerste etage is een heuse karper afdeling geworden, compleet met opgezette tenten, stoelen, stretchers, slaapzakken en heel veel lok voer, geur en smaakstoffen voor de karper.




De karperafdeling op de eerste etage.

Over lokvoer gesproken, nieuw bij Mega Fish zijn de tabletten voor het lokken van vis. Deze zijn vorig jaar ontwikkeld door Leonard Sports. Deze tabletten zijn voor het eerst aan het grote publiek getoond op de vis beurs in Utrecht van vorig jaar.

Er zijn twee soorten tabletten in de handel. De steam tabletten werken langzaam en brengen onder water wolkjes te weeg, waar de witvis op afkomt. De Fizz tabletten zijn te vergelijken met bruistabletten en werken zeer snel.

Op het gebied van aas voor de witvis zijn de diverse smaken van Neobaits. Een geheel biologisch en zelfs voor de mens eetbaar product (het smaakt nog lekker ook).


Nieuw aas voor diverse soorten vis.


Het zijn kant en klare bolletjes, die je zo aan de haak kan doen, in verschillende smaken en kleuren. Op de beurs in Duisburg zag ik een soortgelijke grotere gel bolletjes voor de karper.


Ontwikkeld met behulp van hoogwaardige technologieën in de voeding sector. Bevat alle bestanddelen die ook in het natuurlijk voedsel van de vissen aanwezig zijn.


Het voordeel van dit aas is dat je, mits goed gesloten en koel bewaard, het een lange tijd kunt bewaren. Maden in de koelkast vindt moeder de vrouw meestal niet zo geslaagd. Maar hier kan ze weinig tegen in brengen. Dit natuurlijk aas zit boordevol met aminozuren. In de vorige eeuw heeft onderzoek uitgewezen dat kabeljauw dol is op aminozuren, die o.a. in de garnalen aanwezig zijn.

Ik verwacht dan ook dat dit natuurlijk aas veel meer mogelijkheden heeft dan op dit moment wordt toegepast. “Kunstaas” op basis van dit natuurlijk product zoals visjes en wormen? Het kunstaas van tegenwoordig verliest zijn aantrekkingskracht, zodra de bewegingen stoppen. Het natuurlijk aas kan zijn vangkracht behouden op basis van de natuurlijke voedingstoffen.

Ook nieuw in het assortiment van Mega Fish is het merk Gunki. Sven Vervloesem presenteerde de nieuwe producten van Gunki aan het publiek. Zeker op het gebied van roofvis is Gunki geen onbekende.


Sven Vervloesem uit het team van Gunki presenteert de laatste nieuwtjes.



Vele kleuren zijn vanaf nu bij Mega Fish verkrijgbaar. (meer dan hier is afgebeeld).


Jim Vereggen van Optifish.nl uit Oosterhout presenteerde de potjes pro tec powder paint. Hiermee kunt u de loodkopjes in elke kleur aanbieden aan onze roofvissen, maar ook kunt u het kunstaas snel een ander kleurtje geven of bij bijvoorbeeld de zeevisserij het lood of de pilker een fel kleurtje geven.


De loktabletten van Leonard Sport.


Hieronder nog de nodige foto’s om u een impressie te geven van Mega Fish en de open deur dagen:





Zowel de klanten, de vertegenwoordigers en ook het altijd vriendelijke personeel waren heel tevreden over het verloop van de open deur dagen.

Mega Fish, bedankt voor de gastvriendelijkheid en tot volgend jaar. Het was weer heel gezellig om hier de nodige foto’s te maken en oude bekenden te ontmoeten.