Vliegen…Vangen…Vissen…

Vliegen…Vangen…Vissen…
 
Samen met Kees Ketting schreef de bekende hengelsportwinkelier Henk Peeters in 1970 het kloeke boek ‘Vissen… Vliegen… Vangen…’ .Uitgever Strengholt heeft er indertijd vijf jaar over gedaan om de twee drukken in een totale oplage van 2.000 stuks te verkopen, maar nu -ruim 35 jaar later- wordt dit boek nog immer beschouwd als hét standaardwerk voor de vliegvisserij in de Lage Landen en wie ‘Vissen… Vliegen… Vangen…’ antiquarisch kan bemachtigen, heeft daar veel geld voor over.

Later, in 1992, schreef Henk in zijn eentje het boek ‘Vliegvissen’, dat in een druk van 2.500 exemplaren werd uitgeven voor een in die tijd enorme prijs van fl. 125,-. Toch was dit kloeke boek snel uitverkocht.
Waarom geen herdruk, vraagt menigeen zich dan wellicht af?

Het antwoord is even duidelijk als logisch. Er is in ons vliegviswereldje de laatste zo ontzettend veel veranderd, dat zelfs een boek dat zo relatief kort geleden werd geschreven, al volledig moet worden herzien en herschreven.

En dat is nu gebeurd: rond 1 december 2007 verschijnt onder de titel Vliegen…Vangen…Vissen… (let op het uiterst subtiele verschil in de titel!) het nieuwe vliegvisboek van Henk Peeters.

Ruim 400 pagina’s heeft hij kunnen vullen met materiaal over zijn passie, het vliegvissen. Verschillende onderdelen uit het oorspronkelijke boek ‘Vliegvissen’ zijn nu aangepast aan de huidige tijd en in dit nieuwe boek opgenomen. De beschrijving van hoe te vissen op de diverse ‘vliegvissoorten’ is verbeterd en nieuwe vissoorten, waarop we tegenwoordig gericht met de vliegenhengel vissen, zijn toegevoegd.

Ook in het hoofdstuk ‘Werpen’ is het nodige veranderd. Henk heeft voor een goede instructie gebruik gemaakt van de tekeningen van Ernest Schwiebert en probeert het ook voor de beginnende vliegvisser duidelijk te houden. Zelfs in het hoofdstuk Insectenkennis zijn wijzigingen doorgevoerd, terwijl er in het insectenleven weinig of niets verandert…

Enkele verhalen uit het oude boek heeft hij laten staan, omdat hij deze de nieuwe lezers beslist niet wil onthouden, maar vanzelfsprekend zijn ook diverse nieuwe, vaak humoristische verhalen opgenomen.

Natuurlijk is het boek ook ruim voorzien van de prachtigste foto’s. Bekende sportvisfotografen als: Brian O Keefe, Cathy en Barry Beck, Lefty Kreh, Rob Engelberts, Johan Scholte, Peter Naarden, Rudy van Duynhoven, om er maar een paar te noemen, hebben hun steentje aan dit naslagwerk bijgedragen.

De grafische ontwerper Henny van Eck heeft ervoor gezorgd dat het boek wel zeer exclusief is uitgevoerd, op groot formaat en stevig gebonden.

De prijs bedraagt € 69,00 en het boek kan worden besteld via de bekende Lezers Voordeelclub

250 exemplaren van dit nieuwe boek worden genummerd 1 t/m 250, voorzien van een persoonlijke opdracht en tevens getekend door Henk Peeters.  Ook voor deze zeer persoonlijke versie kunt u via de Lezers Voordeelclub intekenen, maar toekenning geschiedt op basis van volgorde van inschrijving en OP = OP.

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
In Karper 110..
Marc Borst -
image description
Snoekerijen 133
Marc Borst -