Visstek van de maand

Federatienieuws Sportvisserij Zuidwest Nederland

Visstek van de maand

Door: : Joost Lambregts

Deze keer nemen we je mee naar de sportvisserij in de Mark vanaf Standdaarbuiten afdalend naar het Mark-Vlietkanaal richting Roosendaal.

 In Standdaarbuiten liggen een 30-tal visstoepen waar regelmatig wedstrijden worden gehouden. Rijdend over de Sint Antoinedijk richting Stampersgat kom je vijf mooie visstoepen tegen bij de Schans (in de volksmond “ Kaas en Brood”).

Een nadeel is wel dat de stoepen nogal afgelegen liggen en daarom ook regelmatig bezocht worden door niet-vissers die er niets hebben te zoeken.

 In Stampersgat zelf is er bij de Kristalsingel een invalide visstoep en enkele losse visplekken met goede parkeergelegenheid. Dit is een heerlijk rustig plek, helaas wordt hier niet zo vaak gebruik van gemaakt.



Een invalide visstoep en enkele losse visplekken met goede parkeergelegenheid

 Bij het haventje achter de begraafplaats zijn pas drie prachtige visstoepen aangelegd.

Van Stampersgat rijden we via de Gastelsedijk West langs het Mark-Vlietkanaal. Helaas is dit prachtige kanaal tot de Zuidzeedijk niet te bereiken voor sportvissers. Bij de Zuidzeedijk zijn sinds kort vier visstoepen aangelegd. Ook hier kan heerlijk worden gevist. Hier zitten regelmatig karpervissers.

Verder rijdend over de Gastelsedijk richting het eetcafé Gastel Sfeer komen we bij de commissaris van der Hartenbrug zes nieuwe visstoepen tegen. Tenslotte is er dan nog voorbij de roeivereniging de Vliet richting Roosendaal. Hier zijn aan beide zijden vele visstoepen (een wedstrijdparcours van ± 100 stekken). Helaas wordt hier weinig gebruik van gemaakt. Dit komt ook omdat de vangsten hier over het algemeen tegenvallen.

 In het beschreven water wordt vooral voorn en brasem gevangen. Met het bootje worden de kanten regelmatig afgestruind en kan er in bepaalde perioden (augustus t/m oktober) goed snoek en snoekbaars worden gevangen. Kortom, dit gebied wordt niet overbevist maar heeft wel door het Project Waterland meer (recreatieve) vismogelijkheden gekregen.

  • Type visser: elk type
  • Vissoorten: met name brasem, voorn, winde, snoek en snoekbaars
  • Vispas: ja

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -