image description

Vissen op XL voorns in VIS TV XL

Aanstaande zondagochtend zie je de tweede aflevering van VIS TV XL 2023. Deze keer vist presentator Marco kraal samen met Pieter Beelen aan het Amsterdam Rijnkanaal op XL blankvoorns. Jan Willem zet zijn helm op en neemt een kijkje bij de aanleg van de Vismigratierivier en Tamme bezoekt een streetfishing wedstrijd in Leeuwarden.

In Zoelen regent het pijpenstelen, maar dat weerhoudt Marco en Pieter er niet van een poging te wagen op echt grote blankvoorns waar het Amsterdam Rijnkanaal bekend om staat. Net als Marco ongeduldig wordt komt er leven in de feedertoppen en de vismaten vangen ieder wat voorns. De echt grote blijven nog uit. Als Pieter de haak zet op een zware vis slaan de zenuwen toe en voorzichtig probeert hij de vis binnen schepbereik van Marco te krijgen.

Vismigratierivier
Jan Willem staat op de afsluitdijk en is benieuwd hoe de vissen hier in de toekomst van zoet- naar zoutwater en andersom zwemmen. Medewerkers van de Provincie Friesland, de Waddenvereniging en Sportvisserij Nederland werken samen aan het project van de Vismigratierivier en vertellen alles over dit bijzondere bouwwerk dat speciaal voor trekvissen gemaakt wordt. 

Vader en zoon
Tamme loopt vandaag mee met Jannes en zijn vader die mee doen aan het kampioenschap streetfishing Friesland. Met wat kleine baarsjes zijn ze vlot van de nul af, maar om in de prijzen te vallen hebben ze grote vissen nodig. Een snoek brengt natuurlijk veel centimeters op de kaart, maar die laten zich tijdens dit event lastig vangen. Benieuwd of het hen toch lukt een flinke roofvis te vangen?

Kijken dus: aanstaande zondag 21 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel
Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips
Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

ANDEREN LAZEN OOK