image description

Vissen op Spakenburgse roofvis in De Visvrouwen

Paula en Nathalie gaan terug in de tijd en proberen tussen de botters in de oude haven van Spakenburg roofvis te vangen. Terwijl ze in deze pittoreske setting vissen worden ze uitgenodigd om mee te gaan op het ruime sop.

In de tweede aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet de haven van Spakenburg in en vissen daar op baars. Na een stevig ontbijt in de vorm van haring krijgen ze de kans om met de boot op pad te gaan.

De boot in

De vriendinnen vangen al snel wat leuke baarsjes. Ondanks de koude geven deze kleine visjes toch veel plezier, maar de echt grote vissen komen er nog niet uit. Na het haring happen komt Eva in haar luxe sportvisboot aanvaren en nodigt de dames uit om het eens op het ruime sop te proberen. Alle technieken van trollen tot doodaas worden uit de kast gehaald, maar is dat ook genoeg om een grote vis te vangen?

Je ziet het aanstaande zondag 11 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.