image description

Vissen op Le Cheminel met De Vissende Hollander

De Vissende Hollander  

Vissen op Le Cheminel met De Vissende Hollander  

In het natuurgebied van de Champagne / Meuse regio (Noord-Frankrijk) ligt het prachtige ‘Le Cheminel’.

Le Cheminel is een mooi water dat in 2007 is aangeschaft door de Engelse familie Wells. Dit water is ontstaan tussen 1600 en 1800 en is gegraven door de monniken om consumptiekarper te kweken. Le Cheminel is een schitterend water in Noord-Frankrijk met goede sanitaire voorzieningen en een vriendelijke beheerder. 

Visbezetting
Na hard werken is er een karpermeer ontstaan waar de oude sfeer en de natuurlijke omgeving bewaard zijn gebleven. Het water ligt verscholen in de bossen en is ruim acht hectare groot. Het is er een toevluchtsoord voor veel dieren zoals onder andere herten, everzwijnen, uilen, eekhoorns en ijsvogels. Het meer is rondom ingedijkt en aan het einde van het water liggen lelievelden (op de kaart bij stek 9). 

Naast de schub- en spiegelkarpers, is het water verder bezet met graskarper, zeelt, ruisvoorn en snoek. Le Cheminel heeft ruim opgezette stekken in het gras of op houtsnippers. Op veel plekken is het mogelijk om met je auto achter de stek te komen, maar dit is wel afhankelijk van het weer en de grote van het voertuig. Mocht dit een probleem vormen dan helpt de beheerder je.

De stekken
Op de kopse kant van het water vind je het sanitairgebouw en het huis van de beheerder, hier is ook een grote parkeerplaats voor de auto's. De stekken worden in overleg op locatie bepaald. Er worden maximaal acht vissers toegestaan.

Stek 1: 1 persoons stalkerstek in bebossing
Stek 2: 1 persoons stek in de bebossing
Alle onderstaande stekken zitten tussen dikke rietkragen wat je privacy geeft. Achter alle stekken ligt een grasveld.
Stek 3: 2 persoonsstek
Stek 4: 2 persoonsstek
Stek 5: 1 persoonsstek
Stek 6: 1 persoonsstek
Stek 7: 2 persoonsstek
Stek 8: 2 persoonsstek
Stek 9: 2 persoonsstek

Voorzieningen
Een onthaakmat en een weightsling zijn aanwezig op de stek, zodat je deze niet mee hoeft te nemen. Er is een kunststof boot aanwezig op locatie, welke gebruikt mag worden om te voeren of de bodem te onderzoeken. Maar er mogen geen lijnen mee uitgevaren worden (gebruik is op eigen risico en je bent verplicht een reddingsvest te dragen). 

Ook is er een lodge op het terrein aanwezig waar de douche en twee toiletten te vinden zijn en is er 24 uur elektriciteit. Hier staat een grote vriezer welke je kunt gebruiken voor je aas en er staat een koelkast met kleine vriezer voor jouw eigen eten en drinken.
€ 170,- per week per persoon maaltijdservice
€ 120,- per week voerboot verhuur
€ 2,50 per kg voorbereide partikels
Op het terrein staat ook de woning van Steve Wells, die altijd aanwezig is en je, desgewenst, altijd met tips terzijde kan staan.

Kenmerken: boot en/of voerboot toegestaan, hond(en) toegestaan, verhuur gehele meer (exclusief) mogelijk.

Le Cheminel kan geboekt worden via Reisbureau De Vissende Hollander.

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie

Tel. +31 (0)518 – 419 995

Email: info@devissendehollander.nl
Website: www.devissendehollander.nl

ANDEREN LAZEN OOK