Visma nieuwe stijl, ouderwets gezellig, ouderwets druk

Visma nieuwe stijl, ouderwets gezellig, ouderwets druk

Door Ron Smits 

Op vrijdag 04 maart moet de beurs met meer dan 3000 bezoekers nog op gang komen. Mogelijk wachten de meeste potentiële bezoekers de eerste berichten af van de vernieuwde Visma af en het is een normale werkdag. Op zaterdag 5 maart komt de beurs echt op gang en op zondag komen bijna 6000 bezoekers naar de Visma. Ruim 14000 bezoekers in die drie dagen mag een succes genoemd worden.


Het is zo druk dat men moet aanschuiven voor de parking.

Drukte bij de opening.Gezellige Ierse sfeer in de Irish Pub, opgeluisterd door Ierse muziek. Genieten onder het genot van een Irish beer.

Een beurs waar de sfeer in de vier hallen weer als vanouds goed is. Vele sportvissers komen met partner en/of kinderen naar de beurs. Het Stekkie Jeugdparcours slaat enorm aan. Vele kinderen gaan op zoek naar de stempels voor hun deelnemerslijst, die ze bijvoorbeeld door het goed uitvoeren van een opdracht kunnen verdienen.

De af te stempelen deelnemers lijst van het Stekkie Jeugdparcours.
Als ze de volledig afgestempelde deelnemerslijst inleveren op de stand van Sportvisserij Nederland, krijgen ze een leuke verassing. Dan kunnen ze ook nog op de foto met Marco en Ed van Vis-TV. 

Op zondag zijn een uur lang de kinderen gefotografeerd die tussen 11.00 en 12.00 uur een bezoek brachten aan de stand van Streetfishing.nl Veel leuke reacties op het feit dat ze op Total Fishing komen. De foto’s spreken voor zich.

De vrijwilligers van Streetfishing.nl hebben er veel zin in.De stand van Streetfishing.nl wordt heel drukbezocht. Niet alleen kinderen komen voor inlichtingen en vragen over het vissen in de wateren van de diverse steden, maar ook volwassenen. Een sportvisser met hengels en schepnet, tussen het winkelend publiek, is in de grote steden helemaal niet vreemd meer. Alleen in het zuiden van het land is nog geen officiële wedstrijd, maar hier komt op termijn verandering in, geeft penningmeester Cecile Knoppen van Streetfishing.nl aan. Streetfishing is momenteel hot. Steeds meer sportvissers beoefenen deze tak van sportvissen.

De vrijwilligers van Streetfishing.nl leren de kinderen hoe ze een haak aan een dropshot lijntje monteren en hoe ze een loodje bevestigen en aan de gewenste diepte aanpassen. Als ze dit zelf kunnen, krijgen ze de verdiende stempel en ook nog een leuk kunstaasje gesponsord door Ralph de Kock. De vrijwilligers van Streetfishing.nl doen heel goed werk. Wat velen niet weten is dat zij gedurende de drie dagen geheel vrijwillig aanwezig zijn, maar ook de stand op – en afbreken. Grote klasse mannen en vrouw.

De stand wordt zo drukbezocht dat het aquarium te klein is om daar met vijf hengels het kunstaas te demonstreren. Volgend jaar hebben ze de beschikking over een badkuip, zodat ze ook kunstaas kunnen demonstreren, die wat meer water nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de Sin-Zo.


Het Peuterfonds is altijd paraat op de beurzen. Vrijwilligers zetten zich ook hier in voor het goede doel.

Niet alleen bij Streetfishing.nl zijn vele vrijwilligers druk bezig, maar ook de vrijwilligers van het Peuterfonds zijn alle dagen druk bezig om geld in te zamelen voor een goed doel. Op dit moment wordt er in België flink overlegd over een mogelijke oversteek naar Engeland met een viskayak door Mark van Dijk, Frank Koop, Ronny Helaers en Erik de Keuster voor het goede doel en het goede doel van Het Peuterfonds staat bovenaan, aldus Frank.

Oscar Wissink van Lureparts.nl is altijd op zoek naar iets nieuws voor de sportvisser. Deze keer heeft hij allerlei componenten om zelf shads te gieten.


Oscar toont de siliconen kit om zelf mallen te maken.

Zelf shads gieten. Een fles voor medium en een fles voor soft baits.

Kleurtjes en glitters voor de shads.

Niet alleen de vloeibare component voor de shads maar ook een fles met siliconen massa om de mallen zelf te maken. Hierdoor kunt u geheel zelf uw shads maken in welke vorm dan ook. Voorts heeft Oscar ook een eenvoudig setje om zelf uw streamers te maken. Heel handig om ook thuis, bijvoorbeeld in de gesloten periode, met uw hobby bezig te zijn. Alle benodigde materialen om zelf uw streamers te maken zijn verkrijgbaar bij Lureparts.nl.

Op de stand van Total Fishing geven verzorgen cracks, zoals Marco Kraal, Berthil Bos, Joop Folkers met passie hun lezingen. Tijdens de lezingen over Watermill Fishing Lodge Ireland de eigenaar en chef-kok Pascal Brissaud ware lekkernijen tevoorschijn, die bij het aanwezige publiek gretig werden verorberd. Op zaterdag is de prijs voor de beste foto in de Westin fotowedstrijd uitgereikt.


Mister zeebaars Joop Folkers

Pascal tovert weer een ware lekkernij uit zijn pannetjes.


Boten is alle formaten bi Canadian Creek.

Dennis Horvath.

Vissen in Ierlanf blijft populair.

De visvijver, het aquarium en de bellyboat vijver doen het heel goed en trekken veel publiek. Vele kinderen in (te grote) waadpakken op de bellyboats hebben het geweldig naar hun zin.

In de visvijver zwemt mooie karper, meerval en steur.


Op de stand van Hobie Kayak Europe geeft Mark van Dijk van Mark van Dijk Yachting aan dat er dit jaar meer interesse is voor de kayaks.

Misschien wel de oudste standhouder van de Visma is Kees Hamelink (http://www.keeshamelink.com) uit Biervliet. Op de Visma beurzen uit de vorige eeuw. Het vissen vanaf strand en boot is bij Kees, maar ook bij andere stands vertegenwoordigd.

Rechts op de foto Kees Hamelink, met het lichte colbert.

Op beurzen in de vorige eeuw was hij al aanwezig. In 1978 heb ik mijn eerste Sportex blank bij hem gekocht. Hij was toen de importeur van Sportex blanks in Nederland. Ik hoop dat we hem nog lang kunnen zien op de Visma, een man met veel kennis en ervaring.

Mister Marc 'Soroya' van Roie is zaterdag de gehele dag op de Visma aanwezig geweest. De gehele dag is hij in gesprek geweest. Gelukkig heb ik de levende legende gespot op de stand van Visreis.nl, zodat een foto van Marc op de drukbezochte stand van Joris Nieuwenhoff, niet ontbreekt in dit artikel.

Tenslotte is er een unieke samenwerking ontstaan tussen Joris en Marc. Tijdens de beurs in Utrecht is het idee ontstaan en in de tijd daarna verder uitgewerkt.


Het fileren van vis door John Willems is alle dagen heel drukbezocht.

Heerlijk de geur van verse vis en prachtig al die soorten vis bij elkaar. Echt genieten.

Robert Puijk als sportvis specialist van Vakantiepartner Denemarken toont mij een bijna leeg schap met folders aan het eind van de Visma.

Robert Puijk, niet met appeltaart maar dit keer met gevulde speculaas op verzoek van Tamara. Lekker.

Veel bezoekers hebben de stand van Tamara Visser bezocht, wat mij overigens niet bevreemdt. Robert en Tamara timmeren flink aan de weg. Op bijna elke beurs zijn ze wel aanwezig, omdat ze meedenken op het gebied van een vakantie voor het hele gezin Een visvakantie voor pa en/of ma en/of kids en ook voor niet vissende gezinsleden zijn ze druk in de weer. Vele Denemarkengangers komen dan ook ieder jaar graag terug bij Vakantiepartner Denemarken.  


Derkbait en Bigstreamers just fun, de Visma.

Zelf gebonden, reuzetrots.

Peter Dohmen druk in gesprek.

Electronica en kennis te over.


Diverse visboten, motoren, gps en dieptemeters aanwezig.

Zelfs voor rolstoelgebruikers is er een oplossing om aan boord te komen van deze visboot.


Visreisorganisaties overzichtelijk bij elkaar.


Een vrouwenonderonsje wordt door Siu de Moor vastgelegd.


Het mediateam van Roofvisweb.


SNB waar u de petitie tegen overbevissing kunt tekenen.


Eén ding is jammer, door de Visma nieuwe stijl heb ik niet kunnen zien hoe Sven Kramer dit weekend voor de zevende keer wereldkampioen allround schaatsen werd. Gezien het succes van deze Visma heb ik absoluut geen spijt, dat ik het schaatsen gemist heb. Een dik compliment voor de organisatie.
Tot volgend jaar.