Verslag WK Kustvissen voor Korpsen

Verslag WK Kustvissen voor Korpsen

door Arthur van Tienen

We zijn met drie ploegen afgereisd naar Kühlungsborn in Duitsland om daar deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Korpsen op de mooie stranden van de Baltische zee.

De ploeg van Eurovissers/ Greys-Trabucco was al een week voor aanvang, kort na het NK Kust, naar Duitsland vertrokken om te kunnen trainen op de diverse aangegeven stekken en de ploeg van Edelkarper/ Spro kwam op woensdag voor de aanvang van het toernooi aan om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. De ploeg van E.G.H.V koos ervoor om op de openingsdag te komen.

 

De organisatie had een hele mooie accommodatie direct aan zee gekozen met fantastisch ontbijt en prima appartementen met veel ruimte. Het trainen op de diverse parcoursen bracht ons een schat van informatie; de meest belangrijke was wel dat je met wind op de kant en donker weer overdag veel vis kunt vangen en in het donker drie keer zoveel.

De openingsceremonie was buiten en het was bar fris, gelukkig was er een lange mars van een half uur zodat we een beetje warm werden. Op een plein werden de altijd belangrijke woorden uitgesproken door de burgemeester en andere afgevaardigden van de Duitse bond en vertegenwoordigers van de FIPS/Mer. Na afloop lekker een drankje gedronken met de Nederlandse en Belgische ploegen onder elkaar.

Maandag was de trainingsdag en er stond een lekker branding. Edwin van Tienen pakte de dagoverwinning en het korps van Eurovissers/ Greys-Trabucco pakte de dagoverwinning voor de beide Duitse ploegen. Een goed begin, maar de training telt niet mee. Edelkarper/ Spro wordt 6e en E.G.H.V wordt 8e.

De eerste wedstrijddag op dinsdag is er één met een heel ander gezicht en door mindere vangsten vanwege de aflandige wind, scoort E.G.H.V. toch het beste van de Nederlandse teams en wordt 6e, Edelkarper/ Spro wordt 7e en Eurovissers/ Greys-Trabucco wordt 9e. De 2 Duitse ploegen pakken de 1e en 2e plek voor de Engelse ploeg en de ploeg van S.C. Marinella uit Italie.

 

Woensdag is de tweede wedstrijddag en het is bar en boos, veel wind uit het oosten zwiept het zeewater op en een stevige branding maakt het vissen interessant, het sneeuwt en hagelt tevens de eerste uren. Eurovissers/ Greys-Trabucco pakt de derde plaats na de Engelse en de Belgische Zeehengelsport/ Fox ploeg. Eurovissers/ Greys-Trabucco staat nu op een 4e plaats, E.G.H.V staat nu op een 7e plaats en Edelkarper/ Spro op een 9e plaats.

Donderdag is een zeer spannende dag waarbij de vangsten steeds minder worden door de aflandige wind en de plaatsen van de drie Nederlandse teams blijven ongewijzigd, hopen op een goede loting en de kansen voor het Eurovissers/ Greys-Trabucco team zijn zowel een 1e als een 8e plaats. Zo weinig verschil zit er in het puntenaantal.


Arthur van Tienen (links) en Remi Lindhout (rechts).

Vrijdag wordt de dag van de beslissing en door weer mindere vangsten (60 maatse vissen op 85 vissers!) gewoon slecht, de factor geluk voor een maatse vis wordt groter en eigenlijk is er geen sprake van een echte competitie.

De Duitse ploeg van Sachsen-Anhalt wordt wereldkampioen, voor de Engelse ploeg van I.S.A.A en S.C.Marinella uit Italie. Eurovissers/Greys-Trabucco wordt 4e, Edelkarper/Spro wordt 10e en E.G.H.V wordt 11e.

Edwin van Tienen wordt 2e in het individuele klassement, net als vorig jaar in Montalivet. Al met al een perfect georganiseerd WK, alleen de keuze voor hetzelfde parcours en de afwezigheid van vis, was zeer slecht op de kritieke dagen; eigenlijk de enige aanmerking op dit WK.

 

ANDEREN LAZEN OOK