Verslag Finale NKS en prijsuitreiking Totaal Klassement

NKS Finale wedstrijd 2009

Zondag 15 november  2009 was de dag dat de finalewedstrijd van het NKS zou worden gehouden. Het wedstrijdwater werd pas zaterdag 14 november bekend gemaakt en bleek achteraf een zeer goede keuze. De rivier de Lek zou het toneel worden van de eindstrijd tussen de vissers die gedurende het seizoen een finaleticket hadden weten te bemachtigen.


Niet alleen een superspannende finale maar ook nog eens de 2 grootste snoekbaarzen van het seizoen zoals deze beauty van 98,3 cm gevangen door Ron Heijne

Het was niet het mooiste weer van de wereld, maar wel echt visweer waar de beste riviervissers van deze dag zouden komen bovendrijven. Geen water is hetzelfde en de winnaars bleken dan ook zeer ervaren vissers die ook vaak op de rivier te vinden zijn.

Typisch was dat gedurende het hele seizoen de grootste gevangen snoekbaars 96,7 cm was gevangen door Lucien Molenkamp en dat op deze wedstrijddag maar liefst 2 vissen van 98 cm werden gevangen. De grootste van 98,3 cm exact werd gevangen door Ron Heijne, die zijn inzet beloond zag worden met een beauty van een snoekbaar van net geen meter. Volgens ons is er nog nooit tijdens een NKSwedstrijd een metersnoekbaars gevangen en gemeten, dus dit betrof een echte rekordvis.


Jonge nieuwe gezichten zijn ook van harte welkom op het NKS zoals deze jeugdige finalisten uit het hoge Noorden

Voordeel van de NKS wedstrijden is natuurlijk dat er uiterst secuur gemeten wordt en dat je dan ook zeker weet dat de afmetingen kloppen. Geen grootspraak of visserslatijn maar harde cijfers die kloppen. Dat is maar goed ook want de wedstrijd eindigde in een ware nek aan nek race waarbij het verschil tussen de nummers 1 en 2 slechts 8 mm(!) betrof. Hoezo de noodzaak van nauwkeurig meten?!

Gedurende een gedeelte van de dag  was er een lichte stroming en dat waren ook vaak de momenten dat de meeste aanbeten vielen te noteren. Grote shads deden het opvallend goed maar ook kleine aasvissen op de fireball brachten de nodige vissen boven.


Een prachtige afsluiting voor Eric van Bemmel en Peter Roeg, geweldig!

Aan het einde van de dag bleek tijdens de gezellige en enthousiaste prijs uitreiking op camping de Koekoek, die voor het laatst door Gerben Mul zelf werd verzorgd, dat het Seiwakoppel Eric van Bemmel en Peter Roeg er met de bloemen vandoor ging en grandioos eerste waren geworden. Een prachtige bekroning van dit koppel wat een aantal jaren geleden ook al het Algemeen Klassement wist te winnen over alle wedstrijden.


Eervol tweede, Dietmar Isaiasch en Eckehard Götze

Peter heeft zichzelf jarenlang ingezet voor het NKS en neemt dit jaar afscheid . Samen met zijn maatje Eric van Bemmel kon hij zich ook geen mooier afscheid wensen. Samen konden zij de prachtige Monark visboot in ontvangst nemen die door de zeer trouwe NKS sponsors Evin en Nautische Unie ter beschikking was gesteld. De andere prijs was een  schitterende Tech Marine unit eveneens verzorgd en aangeboden door een grote sponsor van het allereerste uur nl John Ezendam die ieder jaar weer opnieuw garant staat voor de nodige fraaie en waardevolle prijzen.


Onopvallend maar ijzersterk; Johan Vos en Kris Eysermans. Vandaag 3e en Totaal Klassement vijfde!

De tweede plaats was eveneens voor een ervaren riviervissend koppel en wel  Eckehard Götze en Dietmar Isaiasch. Ook voor hen een prachtige prestatie en zij gingen strijdend en eervol ten onder in deze spannendste finale ooit gehouden. Maar ook zij gingen niet met lege handen naar huis en konden een waardebon in ontvangst nemen van een week vissen in Hedesunda en dat is waarlijk geen straf. Ook voor hen een prachtige unit van Techmarine.


Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen Totaal 2009 Marc Zitvast en Eric Stobbe!

Derde werd Johan Vos met zijn vismaat Kris Eysermans die zich onopvallend maar ijzersterk naar de derde plaats op deze finale dag visten. In het Algemeen klassement stonden zij ook vooraan want daar wisten zij de 5e plaats te bemachtigen, erg knap gevist voor dit Belgische koppel.


Tweede plek voor de toppers Asjen Land en Chris Bloemert

Nadat alle spanning van deze uitslag een beetje uit de lucht was kon door Gerben Mul worden begonnen met de huldiging en prijsuitreiking van de Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen en winnaars van de Seiwa-Total Fishingcup 2009 over alle wedstrijden van het afgelopen seizoen. Zoals in ons vorige verslag al was bekend gemaakt was hier de eerste stek voor Eric Stobbe en Marc Zitvast die afgelopen seizoen de allersterksten bleken. Ook zij gingen met een serie mooie prijzen naar huis  waaronder prachtige bokalen, Rozemeijerhengels en high tec. Seiwa apparatuur,.


Derde werd Boudewijn Vis en Anton van Gameren.

Als 2e mochten het podium betreden Asjen Land en Chris Bloemert die zelf al meerdere keren op de eerste plaats van het podium konden plaatsnemen, grote klasse om steeds mee te knokken voor het allerhoogste.

De derde plaats was voor het sympathieke koppel Boudewijn Vis en Anton van Gameren. Zij visten ook een ijzersterk seizoen. Vierde werd Marcel Asbroek en Willem Stolk die naar huis gingen met een fraaie Honda generator en als vijfde opnieuw het Belgische koppel dat ook derde werd op deze Finaledag Johan Vos en Kris Eysermans. De volledige uitslagen zijn allemaal terug te vinden op de mooie NKS site.


Vierde stek voor Marcel Asbroek en Willem Stolk

Zoals gezegd was de grootste snoekbaars van het afgelopen seizoen die op deze finaledag werd gevangen. De grootste snoek over het afgelopen seizoen was 108 cm en werd gevangen door  Marc Zitvast terwijl Perry Verstappen met de grootste baars van 50,5 cm naar huis ging. Vandaag werd een snoek gevangen van 95,5 cm door Coppens terwijl Willem Stolk de grootste baars pakte van 47,5 cm. Rookie van het jaar  was de 11 jarige Anvco van Dam die zich samen met Marc Tichelaar op het Lauwersmeer had geklassificeerd voor deze finale dag.


Perry Verstappen met een prachtige hengel van Daud Kalschoven die hij won dankzij zijn 50,5 cm baars! 

De prijsuitreiking betekende het laatste openbare optreden van Gerben Mul maar ook het bestuurslid zijn van o.a. Kees Timmer en Peter Roeg. Deze mensen hebben erg veel voor het NKS betekent en mensen die zelf wel eens een bestuursfunctie hebben vervuld weten wat er allemaal bij komt kijken om dit te kunnen opbrengen.


Willem won een abonnement op Dé Roofvis en gaf die weg aan de Rookie van het jaar!

Daarbij is het niet altijd alleen maar lof wat je krijgt toegezwaaid maar mannen met karakter zoals deze bestuursleden en hun helpers zijn belangrijk om verder te komen en daar mogen we onze hoed voor af nemen! Ook namens Total Fishing bedankt voor de enorme inzet en met het nieuwe bestuur wat 16 november voor het eerst bij elkaar gaat komen wensen we ook veel succes. Op naar een nieuw NKS seizoen met veel tevreden gezichten bij deelnemers en bestuur! Meer nieuws op de NKS site


Een warm afscheid van de overwinnaars en NKS-bestuurder Gerben Mul, hulde! 


ANDEREN LAZEN OOK