Vernieuwde Fireline en nieuwe shads

Vernieuwde Fireline en nieuwe shads   

Door Joop Folkers

FireLine van Berkley is in een nieuw jasje gestoken! Dankzij een ander procedé is de lijn soepeler geworden, waardoor tijdens de worp eenvoudig grotere afstanden kunnen worden bereikt. Verder is FireLine sterker dan ooit tevoren en heeft men niet stil gezeten om de lijn beter te camoufleren.

Tijdens een test bleek dat de knoopvastheid van deze dyneemalijn bijzonder goed is. Mijn 60/00 mm voorslaglijn kon ik dan ook (doormiddel van de bekende Allbright knoop) zonder problemen eenvoudig aan deze sterke dyneemalijn monteren.

Fireline is verkrijgbaar in bulk spoelen van 1800 meter. Verder is de lijn op spoelen van 270 meter en 110 meter verkrijgbaar.

Kunstaasvissers zijn verzamelaars, dus eigenlijk altijd weer op zoek naar nieuwe kunstaassoorten. Op het moment dat ik de nieuwe Flex Stoop shad van Berkley zag wist ik direct dat deze shad gaat scoren tijdens mijn zeebaars sessies het komende seizoen.


Het fantastische kleurenassortiment van de nieuwe zeebaars Flex shads van Berkley.

Het is een mooie uitgebalanceerde shad die zich eenvoudig laat bevissen. De vijf kleine ribbeltjes net voor het staartstuk zorgen voor het nodige tumult onder water. Flex Stoop shad zorgt voor 'action and reaction' Tel daar de soepele staart bij op en je hebt een echte 'killershad'!  


De nieuwe soepele Berkley Flex Stoop Shad lijkt een killer voor de zeebaars!

Wat me naast de soepelheid van deze Berkley Flex shad opviel waren de goede, sterke kleurencombinaties! Voor de zeebaarsvisserij lijken mij de kleuren Pearl (FXCSTS4-PR), Silver Magic (FXCSTS4-SMGC) en de Blue Shiner Gold (FXCSTS4-BSHG) gewoon perfect!


De nieuwe FLEX shads zijn zowel per bulk als per stuk te koop.

Naast deze kleurencombinaties is er ook gedacht aan de binnenwaterliefhebbers. Je kunt deze kleurencombinaties bekijken op de site van Pure Fishing (Berkley).

De Flex Stoop Shads (action&reaction) zijn zowel in bulkverpakkingen van 50 stuks als los verkrijgbaar bij uw hengelsportwinkelier.

De 11 centimeter lange Ripple shad staat bekend om zijn sterke aantrekkingskracht op alle soorten roofvis in zowel het zoute als zoete water.


Ripple shad komt met nieuwe topkleuren voor de zeebaars.

Berkley heeft aan de reeds bestaande kleurenrange weer een aantal (hele sterke) nieuwe topkleuren toegevoegd! De kleuren Natural (BPRS11-NAT) en Ghost Bleak (BPRS11-GBK) zijn in mijn optiek dodelijk voor de zeebaarsvisserij!

Bass Whisperer,
Joop.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -